Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με φυσική παρουσία, έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης με θέμα το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2021, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 11,5 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
«Η φετινή χρονιά, λόγω κορωνοϊού είχε και έχει πολλές δυσκολίες. Ο δήμος μας υπολειτουργούσε λόγω των πολλών απουσιών για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα στα έσοδά του τα οποία θα είναι μειωμένα κατά περίπου 2,5 με 3 εκατ. ευρώ. Για τους λόγους αυτούς προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε τα έργα που ξεκινήσαμε, να κάνουμε τα έργα τα οποία κουβαλάμε από προηγούμεναχρόνια, αλλά συγχρόνως, να ωριμάσουμε μελέτες για έργα τα οποία πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από συγκεκριμένα προγράμματα, όπως το ‘Αντ. Τρίτσης’, καθώς ίδιους πόρους για φέτος δεν θα έχουμε καθόλου» σημείωσε ο Δήμαρχος κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

9gtxcSdq21KyTwoDmqOS


«Δεν διαφωνούμε με το περιεχόμενο των έργων στο τεχνικό πρόγραμμα όμως το καταψηφίζουμε για πολιτικούς λόγους» ανέφερε η επικεφαλής της παράταξης “Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης” ΑΝΝΑ ΤΣΙΦΤΕΛΙΔΟΥ. Άσκησε κριτική στη διοίκηση λέγοντας ότι στο τεχνικό πρόγραμμα επαναλαμβάνονται έργα τα οποία δεν εκτελούνται, ενώ δεν ελήφθησαν υπόψη και οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων.


«Παρότι είναι το πλέον συγκρατημένο πρόγραμμα των τελευταίων ετών, εντούτοις στερείται οράματος, στόχευσης και δυνατότητας υλοποίησης», είπε ο επικεφαλής της παράταξης “Ο δήμος μας αύριο” ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΣΣΑΣ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποί-ους καταψήφισε το σχέδιο τεχνικού προγράμματος.


«Το πρόγραμμα κινείται στη λογική του εφικτού, δηλαδή της υποταγής», ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ΦΑΝΗΣ ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗΣ, η οποία επίσης καταψήφισε. Προσθέσε επίσης πως επαναλαμβάνονται έργα προηγούμενων ετών, ενώ
λείπουν αναγκαία έργα όπως σχολικά κτίρια, παιδικές χαρές κ.λπ.

Κατά του τεχνικού προγράμματος τάχθηκε η παράταξη “Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής” με τον επικεφαλής ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟ να επισημαίνει ως βασικές αδυναμίες την απουσία έργων σχολικής στέγης, ύδρευσης κ.ά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ