Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΒΑΣΙΛΙΚΑ 200 χρόνια: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρά τα προβλήματα και τους περιορισμούς από την απρόσμενα δυσμενή εξέλιξη της πανδημίας, τα ΒΑΣΙΛΙΚΑ 200 συνεχίζουν το πρόγραμμά τους κανονικά όπου επιτρέπεται, με προσαρμογές όπου επιβάλλεται και πάντα με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας. Έτσι, για το επόμενο χρονικό διάστημα:


• Η εκδήλωση με τα χορευτικά συγκροτήματα που είχε προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου ματαιώνεται, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον χορό. Την ίδια ημερομηνία ωστόσο θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική των χωριών του αγώνα, ταυτόχρονα με την αναβίωση των παραδοσιακών τοπικών γεύσεων.


• Στις 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκυμαντέρ του ΚΔΑΠ και άλλων που αναφέρονται στη Μάχη και το Ολοκαύτωμα.


• Στις 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η μερίδα με θέμα: “Τα Βασιλικά και η ευρύτερη περιοχή το 1821. Ιστορία-Κοινωνία-Πολιτισμός”, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βασιλικών’με ελεύθερη συμμετοχή κοινού.


• Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα “Ανάπτυξη η σύγχρονη επανάσταση” στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βασιλικών. Σε περίπτωση περιοριστικών μέτρων οι δύο προηγούμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς συμμετοχή κοινού και θα μεταδοθούν διαδικτυακά.


• Με το άνοιγμα των σχολείων θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες γα τους μαθητικούς διαγωνισμούς ελεύθερης δημιουργικής γραφής με θέμα την μάχη, για τα παιδιά των τριών μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού, των γυμνασίων και των λυκείων, ζωγραφικής για τα παιδιά των μικρότερων τάξεων του δημοτικού με θέμα “Η επανάσταση με τα μάτια των παιδιών” και ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας για όλους τους μαθητές.


• Σε όλο αυτό το διάστημα θα λειτουργεί το Κέντρο Ιστορικής Πληροφόρησης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ