Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Αποκριά 2020 στον Δήμο Θέρμης Χρώματα, μουσικές, χορός και άρωμα παράδοσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μέρες γλεντιού, καρναβαλιού και ξεγνοιασιάς για τους κατοίκους της Θέρμης η Αποκριά του 2020, με κύρια “συστατικά” το κέφι, τη ζωντάνια, το τραγούδι και το χορό. Παραδοσιακά έθιμα με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον αναβιώνουν τις ημέρες της Αποκριάς στο Δήμο Θέρμης. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης και στηρίζονται στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:CEB3CEB1CEB9CF84CEB1CEBD
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΕΟλΑΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η παράδοση, ο χορός, το κέφι, η εικαστική δημιουργία και η μουσική είναι τα στοιχεία που θα πρωταγωνιστούν στην πρώτη Αγιαντωνίτικη Αποκριά. Δίνουμε ρυθμό και ζωντάνια στο χωριό μας αφού για πρώτη φορά φέτος διοργανωνουμε ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αποκριάτικες δράσεις και δρώμενα, όπου θα κυριαρχεί το παραδοσιακό στοιχείο, το οποίο θα συνδυάζεται με αποκριάτικο παρτυ, παιχνίδι και γλέντι.
-Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ώρα 16.00, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αντωνίου, Αγιαντωνίτικη Αποκριά Μουσική, PARTY, Εργαστήρια Μάσκας, Χορευτικά, Πολλές Εκπλήξεις, Κεράσματα, Κρασί, Αποκριάτικο Παιχνίδι του Δάσους, Γαϊτανάκια, DJ Μίλτος.
– Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, Μεγάλο Παραδοσιακό Γλέντι στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου, ώρα 13.00.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙλΙΚΩΝ ΣΥλλΟΓΟΣ ΦΙλΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑλΙΟΥ ΒΑΣΙλΙΚΩΝ

• Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, 60ς Πάρτι, ΕΠΑΛ, Ώρα 21.00
• Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, Βασιλικιώτικο Γλέντι, Κρυφό Καρναβάλι, στα Χάνια, ώρα 18.30
• Κυριακή 1 Μαρτίου, Της Καμήλας τα Πέταλα….στους δρόμους των Βασιλικών. ώρα 11.00, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών.
• Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, Καρναβάλι Βασιλικών, ώρα 13.00. Ένας θεσμός με παράδοση αρκετών χρόνων. Εορταστικές εκδηλώσεις με μασκέ πάρτι για μικρούς και μεγάλους που κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με τον παραδοσιακό γάμο, την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και το κάψιμο του καρνάβαλου.


a 9 290x400 1
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟλΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥλλΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

Κυριακή 1 Μαρτίου, ώρα 11.30, Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, Κεράσματα και κρασί στην Κεντρική Πλατεία Περιστεράς.


Jk5hVLgYKAPXKJnLuf0 eqoba2AUbVz5yIRhi5 xS75lrpyTi89pV4OEFlvOr nK7olyCvr834rXxsjQ4H0tqif UEXRFBxd
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙλΟΦΟΥ

Κυριακή 1 Μαρτίου – Καρναβάλι – Πάρκο «Στεφανιά»- Ώρα 11.30. Σαρακοστιανά, φασολάδα, κρασί, Χορός με παραδοσιακή ορχήστρα, Χάλκινα. Συνδιοργάνωση: Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου και τοπικοί φορείς.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣ – ΔΕΠΠΑΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Φ.Ο.Δ.Σ.Α

Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, το Φράγμα Θέρμης, Ώρα 11.00. Το πέταγμα του αετού στον ωραιότερο φυσικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Μουσική με συγκρότημα Παραδοσιακής μουσικής, σαρακοστιανά και λαγάνα. Με τη συμμετοχή παραδοσιακών πολιτιστικών συλλόγων, της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και των προσκόπων Θέρμης.


il9o92DDVFbrCHhsCklE5TVFLL7TF9L2h5OyddNmQUuv WLDGC3Ch0mrgYfoUq5l0LrSfD7GUAjycXcvFHiggF1JFXZEKk3CXRRNeyDLfG2hsgfFwAMzvmyw
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΡΩΤΗΣ

Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, Πλατεία, Παραδοσιακά Κούλουμα, ώρα 11.00. Παραδοσιακή φασολάδα με μουσική, χορός και πολύ κέφι. Διοργάνωση: ΔΕΠΠΑΘ – Κοινότητα Σουρωτής – Πολιτιστικός Σύλλογος Σουρωτής «Η Πηγή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ