Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

2ο Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου κρέατος και τοπικών προϊόντων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ενας νέος θεσμός της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών με σκοπό την ανάδειξη του αιγοπρόβειου κρέατος και τα παράγωγα αυτού, καθώς και των Τοπικών Προιόντων που παράγονται στην Δημοτική Ενότητα Βασιλικών.

Ζεστό κρασί θα προσφέρεται άφθονα στους επισκέπτες και περίπτερα από τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς θα διαθέτουν τα προϊόντα τους προς πώληση. Με παραδοσιακή ορχήστρα και τη συμμετοχή 8 Πολιτιστικών Συλλόγων, το γλέντι θα κρατήσει ως αργά σε μια γιορτή όπου παντρεύεται η Γεύση με την Παράδοση.
Ο κάθε σύλλογος παρέα με καταξιωμένους Σεφ που θα συμμετέχουν θα παρουσιάσει από μια παραδοσιακή συνταγή του τόπου του με βάση το αιγοπρόβειο κρέας.
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου από τις 11.30, πλατεία Χάνια Βασιλικών.

Θα συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Λαχοσυβά, Ένωση Σαρακατσανέων Νομού Θεσσαλονίκης, Ποντίων Παναγία Σουμελά Αγίου Αντωνίου, Σεραίων Θέρμης, Θρακιωτών Θέρμης,Κρητών Θέρμης, Γυναικών Περιστεράς “Η Ερατώ”, Αγίας Παρασκευής.
Περίπτερα με προϊόντα των: Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Αντωνίου, Μελισσοκομική Μονάδα Νασιούδη, Αρωματικά Βότανα Περιστεράς, Οινοποιείο 80 οικογένειας Μπακάλη, τυροκομικά Γιαννιώτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ