Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

1ο ΓΕΛ Βασιλικών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και ευχαριστιών προς τη δημοτική αρχή, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στις 31 Μαϊου το βραβευμένο με το 1ο βραβείο project «Χρώματα για την Κύπρο», στο 1ο ΓΕΛ Βασιλικών.

Την εμπειρία της συμμετοχής τους στο πανελλήνιο πιλοτικό πρόγραμμα, «Όλοι μαζί μια αγκαλιά! Η συμβουλευτική ως δίαυλος επικοινωνίας για την υποδοχή των προσφύγων», μετέφεραν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Βασιλικών. Συγκεκριμένα, μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσιάστηκε το βραβευμένο με το 1ο βραβείο project «Χρώματα για την Κύπρο», πόνημα του τμήματος Α1, που έδωσε την ευκαιρία για ένα ταξίδι βράβευσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία της Κύπρου αλλά και την αφορμή για τη βιωματική εμπειρία της ομορφιάς, της ιστορίας και του πολιτισμού του πολύπαθου νησιού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 Λυκείου Βασιλικών με την υπεύθυνη καθηγήτρια για το πρόγραμμα κ. Δήμητρα Μπεχλιβάνη – Σαββοπούλου στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, είχαν τη χαρά και την ικανοποίηση να κοινοποιήσουν σε γονείς και υπευθύνους, την εμπειρία της συμμετοχής τους στο πανελλήνιο πιλοτικό πρόγραμμα, «Όλοι μαζί μια αγκαλιά! Η συμβουλευτική ως δίαυλος επικοινωνίας για την υποδοχή των προσφύγων», που τελεί υπό την ευθύνη και των ΚΕΣΥΠ Θέρμης και Θερμαϊκού.

Κατά τη διάρκεια της ροής και της βιωματικής προσέγγισης του συγκεκριμένου προγράμματος δόθηκε η ευκαιρία της συμμετοχής στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» που διοργανώθηκε από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, και έφερε την τελική βράβευση με 1ο βραβείο σε δύο κατηγορίες, projectκαι πολυμεσική παρουσίαση, των συγκεκριμένων μαθητών.

Αξίζει να επισημανθεί πως μαθητές, γονείς και υπεύθυνοι καθηγητές κατά την εκδήλωση ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στυλιανό Αποστόλου για την ουσιαστική τους συμπαράσταση, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, που συνέβαλαν αποφασιστικά με ηθική και οικονομική στήριξη, σε αυτή τη μοναδική ευκαιρία για το σχολείο των Βασιλικών.

gel vasilika 5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ