Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Σκοπευτήριο, ξενοδοχείο & επιχειρήσεις εστίασης σε 30 στρέμματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα παλιά μεταλλεία Βασιλικών

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αξιοποίηση της έκτασης των παλιών μεταλλείων στα Βασιλικά, όπου θα κατασκευαστεί σκοπευτήριο, αναψυκτήριο, αλλά και ξενοδοχείο.  Ήδη το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θέρμης ενέκρινε τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου 30 στρεμμάτων για μία περίοδο 49 ετών, ενώ έχουν ήδη καθοριστεί και οι χρήσεις γης και αφορούν ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις, κλειστές και υπαίθριες, αλλά και εγκαταστάσεις εστίασης και τουριστικής υποδομής.

Μάλιστα, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η δημοπρασία (Μ. Τετάρτη 01-05-2024), ώστε να αναδειχθεί επίσημα ο πλειοδότης, ο οποίος άμεσα θα ξεκινήσει και τις εργασίες στην περιοχή. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σταδιακά και στην αξιοποίηση του φράγματος των Βασιλικών, καθώς η ευρύτερη περιοχή έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε χώρο απόρριψης μπαζών και αποτελεί «πληγή» για το περιβάλλον.

Σκοπευτήριο και ξενοδοχείο  

Όπως έγινε γνωστό ο επιχειρηματίας, που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο χώρο, σκοπεύει να δημιουργήσει στην περιοχή σκοπευτήριο με προπονητήριο και γήπεδα σκοποβολής, χώρο εστίασης, αλλά και αναψυκτήριο – καφετέρια. Επίσης, αναμένεται να δημιουργηθεί και ξενοδοχειακή μονάδα για τη φιλοξενία αθλητών κατά τη διάρκεια τοπικών ή ευρωπαϊκών διαγωνισμών.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών, Όλγα Γιαννιού πρόκειται για εγκαταστάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν πόλο έλξης αθλητών και τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό και θα συμβάλλουν στην προβολή του τόπου και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. «Μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις που θα αναβαθμίσουν όλη την περιοχή και οι οποίες θα έπρεπε κανονικά να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Δυστυχώς, όμως, η προηγούμενη διοίκηση καταψήφιζε το έργο», εξηγεί η κ. Γιαννιού και προσθέτει: «Παράλληλα, θεωρώ ότι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να αξιοποιηθεί και το φράγμα των Βασιλικών, μία υπέροχη περιοχή που σήμερα παραμένει εντελώς αναξιοποίητη».

Επενδυτικό σχέδιο

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο πλειοδότης οφείλει κατά την συμμετοχή του στην Δημοπρασία να υποβάλλει συνοπτικό επενδυτικό σχέδιο με τη σχετική προκοστολόγηση των επενδύσεων που δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 3.000.000 ευρώ. Επίσης, θα κατατεθεί και το σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του πλάνου, που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο της πενταετίας, ξεκινώντας από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως.

Επιπλέον, όπως τονίζεται στην απόφαση της δημοτικής επιτροπής «ο Δήμος Θέρμης θα ελέγχει καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης την υλοποίηση και τη διατήρηση του επενδυτικού πλάνου του μισθωτή, όπως και την τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης, κατά τακτά χρονικά διαστήματα δύο φορές ανά έτος, αλλά και εκτάκτως κατά την κρίση τους, έχουν το δικαίωμα των επί τόπου επισκέψεων και ελέγχων».

Τα παλιά μεταλλεία Βασιλικών

Η συγκεκριμένη έκταση, εμβαδού 30.288 τ. μ., αποτελεί τμήμα του αγροκτήματος Βασιλικών του Δήμου Θέρμης, συνολικού εμβαδού 379 στρεμμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο αγρόκτημα είχε διανεμηθεί το 1938 από το Υπουργείο Γεωργίας στην πρώην Κοινότητα Βασιλικών και αποτελούσε τα παλιά μεταλλεία Βασιλικών.

Τα 30 στρέμματα, που αναμένεται να αξιοποιηθούν από τον επιχειρηματία, που έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον, δεν έχουν δασικό χαρακτήρα, έχουν ομαλό ανάγλυφο και έχει διαπιστωθεί πως μπορούν να υποδεχτούν υποδομές για δράσεις αθλητισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ