Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρώτο βραβείο σε φεστιβάλ ρομποτικής στο δημοτικό σχολειο Αγίου Αντωνίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου Θέρμης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Ελένη Χριστοδούλου και Μαρία Ιορδανίδου (Διευθύντρια της σχολικής μονάδας) διακρίθηκαν στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής και Διαδικτυακής Έκθεσης Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τους 200 μαθητές, με περισσότερα από 40 έργα προερχόμενα από 30 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου δημιούργησαν ρομποτικές κατασκευές για το εκθεσιακό μέρος και ο τίτλος της έκθεσής τους ήταν «Έκτακτο δελτίο! Οι μέλισσες εξαφανίζονται. Αναλαμβάνουμε δράση!», εστιάζοντας στην τεράστια συμβολή της μέλισσας στην επικονίαση των φυτών.

Η μέλισσα, ο πιο σημαντικός οργανισμούς του πλανήτη, είναι αντιμέτωπη σήμερα με πολλές προκλήσεις: υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων, εκτεταμένη μονοκαλλιέργεια, μείωση των ελεύθερων βιοτόπων, κλιματική αλλαγή… Εξαιτίας των προκλήσεων αυτών, ο πληθυσμός των μελισσών κινδυνεύει με εξαφάνιση σε παγκόσμιο επίπεδο. Τι θα γίνει εάν τελικά πεθάνουν όλες οι μέλισσες; Δυστυχώς, όταν οι μέλισσες σταματήσουν να επικονιάζουν τα λουλούδια, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τον άνθρωπο. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν δράση κατασκευάζοντας ρομποτικές μέλισσες σε ρόλο επικονιαστών προκειμένου να σώσουν την επικονίαση των φυτών σε περίπτωση αφανισμού των μελισσών.

Με τα έργα τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάφεραν να διακριθούν στη διοργάνωση και η Οργανωτική Επιτροπή να τους απονέμει το 1ο Βραβείο Προσφοράς προς το Περιβάλλον στην κατηγορία Δημοτικά Σχολεία. Τη συμμετοχή του σχολείου στήριξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Αντωνίου. Συγχαρητήρια σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ