Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ευχές για καλές γιορτές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζούµε µια εποχή που µας έχει κατακλύσει ένα βίαιο, αρνητικό ήθος. Μετά µάλιστα από µιάµιση δεκαετία πολλαπλών κρίσεων η κανονικότητα φαντάζει ουτοπία και αντί να αναλογιστούµε ότι όλοι µαζί αποτελούµε µέρος της λύσης και του προβλήµατος, προσπαθούµε να φορτώσουµε όλο το βάρος της ευθύνης σε κάποιο υπαρκτό ή όχι πρόσωπο, περιµένοντας την έλευση ενός ηγέτη για να µας εξυψώσει.

Τις µέρες που έρχονται είναι µια καλή ευκαιρία να κάνουµε έναν ειλικρινή διάλογο µε τον εαυτό µας. Να αναλογιστούµε την κατάσταση που ζούµε στο σύνολο, να σκεφτούµε ανθρώπους που έχουν σηµαντικότερες ανάγκες από τις δικές µας, να οραµατιστούµε τρόπους για µια καλύτερη οµαδική συµβίωση. Πράξεις που αποβλέπουν στο κοινό καλό, και δευτερεύοντα τα ατοµικά συµφέροντα.

Τις µέρες που έρχονται είναι µια καλή ευκαιρία να επικοινωνήσουµε µε τον διπλανό µας, µε τις συλλογικότητες της περιοχής µας, να βοηθήσουµε µε έναν τρόπο που για εµάς µπορεί να είναι απλός και να υπενθυµίσουµε τη σηµαντικότητα της κινητικότητας αυτής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Να θυµόµαστε ότι ανήκουµε σε µία χώρα που πρέπει καθηµερινά να διεκδικούµε τα αυτονόητα. ∆εν είναι η κρατική µέριµνα και τα περίτεχνα επιδόµατα που µας κρατούν ακόµα δυνατούς, αλλά ο δυνατός ακόµα θεσµός της οικογένειας. Και η λέξη οικογένεια έχει τη δυναµική να χωρέσει περισσότερους δεσµούς µέσα της από όσους χωράει ο ορισµός της.

Σας ευχόµαστε ξέγνοιαστες ηµέρες αγάπης και µία κανονικότητα που να µας αξίζει.
Καλές γιορτές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ