Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δώρα Αυγέρη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος;
Γιατί, αυτά τα τέσσερα χρόνια είδα τους συμπολίτες μου με καθαρό βλέμμα από κοντά. Κι από κοντά συνεχίζω να τους κοιτώ στα μάτια. Δεν υπάρχει σημείο στη Β’ Θεσσαλονίκης που να μην ειδωθήκαμε. Ανταμώσαμε σε χαρές που καλλιέργησε η δικαίωση των προσπαθειών μας. Σε λύπες που εξέθρεψε κάθε λογής αδικία. Ακουστήκαμε μέσα στη Βουλή κι έξω στους δρόμους, μέσα στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές και τις πλατείες. Βαδίσαμε ασταμάτητα έναν αγώνα γεμάτο ανηφόρες. Αλλά, κάθε μάχη που δώσαμε από κοντά, μαζί με τους καθημερινούς ανθρώπους, έκανε τον δρόμο μας πιο ίσιο. Ξαναβάζω υποψηφιότητα παραμένοντας γειωμένη στην κοινωνία, επιμένοντας να είμαι σταθερά μαζί με τους πολλούς μέσα σ’ αυτόν τον συλλογικό δρόμο που έχει ανοίξει η αριστερά και πλαταίνει κάθε προκομμένος δημοκράτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγγυάται ότι αυτός ο δρόμος θα μείνει ανοιχτός, ασφαλής, ένας δρόμος με προορισμό και νόημα. Το κοινό μας μέλλον έχει προορισμό, έχει νόημα.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην βουλευτική σας πορεία;
Ήταν οι στιγμές όταν η Θεσσαλονίκη, όλη η Βόρεια Ελλάδα, αποδεκατίζονταν από την Covid και συνειδητοποιούσα ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έδιναν δεκάρα για τη δημόσια υγεία. Με όσες δυνάμεις διαθέταμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με κάθε δυνατότητα κοινοβουλευτικού ελέγχου και πολιτικής κινητοποίησης, καταγράψαμε κάθε πρόβλημα, κάθε έλλειψη, κάθε ανάγκη στις δομές υγείας και πρόνοιας, στα νοσοκομεία, στα σχολεία. Πήγαμε κόντρα σε παρακρατικές απειλές και την κυβερνητική προπαγάνδα. Δεν φοβηθήκαμε. Παραμένουμε η καθαρή φωνή του κόσμου κι όχι αντίλαλος συμφερόντων.

Σε πόσους τομείς πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ανατολικής Θεσσαλονίκης;
Τα προβλήματα λύνονται επιμέρους, αλλά προηγουμένως απαιτείται μια ολιστική θεώρηση, που θα εδράζεται σε κοινές παραδοχές και προτεραιότητες και θα θέτει αντικειμενικούς στόχους. Κάθε τομέας θέλει παρέμβαση. Αλλά, προέχει να βελτιώσουμε τις υποδομές. Από δρόμους και δίκτυα τηλεφωνίας μέχρι σχολικά κτίρια, πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας και νοσοκομεία, προκειμένου κατ’ αρχάς να διασφαλίζονται βιώσιμες συνθήκες για τους Θεσσαλονικείς, χωρίς ρυπογόνες παραγωγικές δράσεις, χωρίς χαμένες εργατοώρες, χωρίς κινδύνους και ταλαιπωρία στη μετακίνηση. Και, εν συνεχεία, να προχωρήσουμε ένα σοβαρό αναπτυξιακό σχέδιο, στο οποίο να έχουν τον πρώτο ρόλο οι άνθρωποι και με το οποίο να αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει να συνδέονται αποτελεσματικά αγροτική παραγωγή, οικονομία της γνώσης, τουρισμός και εμπόριο. Βέβαια, προαπαιτούμενο όλων αυτών είναι η ανάκτηση των δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων, δηλαδή η πολιτική αλλαγή. Για αυτό είναι σημαντικό να μην αγνοούν οι πολίτες και, κυρίως, οι νέοι ότι οι ανθρωπιστικές αξίες, η αλληλεγγύη, η δημοκρατική κουλτούρα, η ασφάλεια δικαίου και η δικαιοσύνη είναι η ατμομηχανή που όχι μόνο οδηγεί την κοινωνία μπροστά, αλλά την κρατά στον σωστό δρόμο.


Η Δώρα Αυγέρη είναι Ελληνίδα πολιτικός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομική, με μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία και ΜΜΕ. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, σε περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην ΕΡΤ3. Είναι νυμφευμένη με τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Κάντερ-Μπαξ.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ