Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Bαρτζόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί να σας ξανα εμπιστευτεί ο κόσμος;
Η κοινοβουλευτική μου παρουσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαρτυρά την έντονη προσπάθεια μου για την διεκδίκηση και εφαρμογή των αναγκαίων ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα μας, έτσι ώστε να συγκροτήσουμε ένα σύγχρονο, κοινωνικό ευρωπαϊκό κράτος. Οι βάσεις για να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση τέθηκαν ήδη από την τελευταία κυβερνητική μας θητεία, όμως αυτό που έχει ανάγκη σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι καλούς διαχειριστές που μπορούν να επικοινωνήσουν το όραμά τους για τον τόπο και σαφώς να το εφαρμόσουν. Για αυτούς λοιπόν τους λόγους ζητώ την στήριξη των συμπολιτών μου στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην βουλευτική σας πορεία;
Οι εκλογές του 2015 είναι μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πολιτικής μου πορείας.

Σε πόσους τομεις πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ανατολικής Θεσσαλονίκης;
Οι ρυθμοί ανάπτυξης της ανατολικής Θεσσαλονίκης έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο κατά τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια και οικογένειες αναζητούν οικία προς τις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και αυτό πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Περιοχές όπως η Θέρμη και η Περαία έχουν ανάγκες για ακόμη πιο ταχεία και άμεση διασύνδεσή τους με το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμη περισσότερο έργα ανάπλασης και αναπτυξιακής οικοδόμησης. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η παραλιακή ζώνη της Περαίας, η οποία έχει σημαντικά περιθώρια αναπτυξιακής προοπτικής. Σημαντικό για την άμεση και πιο δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών είναι η εφαρμογή της πάγιας πολιτικής μου θέσης για αποκεντροποίηση του κράτους και αυτονόμηση των δήμων, το οποίο σημαίνει αυτόνομη χρηματοδότηση με απευθείας απόδοση φόρων και αυτόνομη τοπική πρόσληψη προσωπικού μέσα από κλαδικά κριτήρια και διαρκείς αξιολογήσεις.


Ο Δημήτριος Βαρτζόπουλος γεννήθηκε το 1957 στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καβάλα. Αριστούχος της Ιατρικής στη συνέχεια ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης με πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις. Είναι ειδικευμένος σε θέματα Νομικής Ψυχιατρικής.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ