Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δήμος Θέρμης: Ελάχιστες περιπολίες από την ΕΛ.ΑΣ. & μόνο… δύο περιπολικά!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης εντοπίζονται στο δήμο Θέρμης, αφού όπως προκύπτει από στοιχεία μόνο δύο περιπολικά πραγματοποιούν περιπολίες σε μία τεράστια περιοχή, που αποτελείται από δεκαεννέα κοινότητες και οικισμούς και περίπου 60.000 κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά στο δήμο της Θέρμης πραγματοποιούνται δύο κλοπές, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι ακόμη περισσότερες, καθώς αρκετές κλοπές ή διαρρήξεις, που σημειώνονται σε αγροτικές περιοχές δεν καταγγέλλονται ποτέ.

Το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης και της εγκληματικότητας ανέδειξε πρόσφατα και ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος σε πρόσφατη συνάντηση του με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ζήτησε να αυξηθούν οι περιπολίες, προκειμένου να προστατευθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Δύο κλοπές κάθε μέρα
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο δήμαρχος Θέρμης οι κλοπές πραγματοποιούνται κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα, ωστόσο αρκετά περιστατικά καταγράφονται και σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ, καθώς και σε γεωργικό εξοπλισμό. «Ζήτησα από τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη να υπάρξει ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, καθώς και σε εξοπλισμό των διαθέσιμων τμημάτων, τα οποία εδρεύουν στη Θέρμη. Παράλληλα, να πυκνώσουν οι περιπολίες στην περιοχή και από άλλες Ομάδες και Σώματα της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή ήταν η πολλοστή φορά, που θέτουμε το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή του δήμου Θέρμης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο δε βρίσκεται λύση».
Μάλιστα, από πληροφορίες προκύπτει πως αρκετές κλοπές σε αγροτικές επιχειρήσεις και θερμοκήπια, που σημειώνονται σε κοινότητες και οικισμούς του δήμου δεν καταγγέλλονται ποτέ, με συνέπεια το πρόβλημα να μην είναι γνωστό στις πραγματικές του διαστάσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κλοπές που αφορούν εξοπλισμό από αγρότες, αλλά και αγροτικά προϊόντα είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στην περιοχή, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνονται κλοπές οχημάτων, πινακίδων κυκλοφορίας, ακόμη και χρυσαφικών από επιτήδειες γυναίκες, που αρπάζουν αλυσίδες από το λαιμό των θυμάτων τους, αλλά και πάλι πολλά από αυτά τα περιστατικά δεν καταγγέλλονται. Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους είναι ότι έχουν αναφερθεί διαρρήξεις σε σπίτια ακόμη και όταν οι ένοικοι ήταν μέσα.

Έλλειψη περιπολικών στο δήμο Θέρμης
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη στιγμή οι περιπολίες που πραγματοποιούνται στο δήμο Θέρμης είναι ελάχιστες αφού υπάρχει μόνο ένα περιπολικό ανά βάρδια στο αστυνομικό τμήμα της Θέρμης και άλλο ένα περιπολικό στο τμήμα ασφαλείας των Βασιλικών. Μάλιστα, το δεύτερο όχημα ξεκίνησε τις περιπολίες εδώ και λίγο καιρό, καθώς νωρίτερα συμμετείχε στη φύλαξη «στόχου» και συγκεκριμένα επίσημου προσώπου. Αυτό σημαίνει πως σε μία τεράστια έκταση με περίπου 60.000 κατοίκους μοιρασμένους σε 19 κοινότητες και οικισμούς, αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις γίνονται ελάχιστες περιπολίες, αφού τα δύο περιπολικά της περιοχής είναι αδύνατο να μπορέσουν να καλύψουν όλα αυτά τα χωριά, ώστε να κάνουν τους κατοίκους να αισθάνονται ασφαλείς.

Πρόσφατα και ύστερα από παρέμβαση του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου αναφέρθηκε πως και ένα τρίτο περιπολικό θα συμμετέχει σε περιπολίες στη Θέρμη. Ωστόσο, εικάζεται πως θα είναι κάτι που θα διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς λόγω των αδειών του καλοκαιριού, δε θα υπάρχει προσωπικό για να το επανδρώσει. Παράλληλα, από στοιχεία προκύπτει πως οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες τόσο στο αστυνομικό τμήμα της Θέρμης, όσο και στο τμήμα ασφαλείας Βασιλικών, γι’ αυτό άλλωστε και παρατηρούνται αυτά τα προβλήματα. Μάλιστα, για το θέμα της αστυνόμευσης και της εγκληματικότητας στην περιοχή ο δήμαρχος Θέρμης είχε συνάντηση πριν λίγο καιρό με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μπουλούμπαση, στον οποίο και έθεσε το τεράστιο ζήτημα της υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που εδρεύουν στο δήμο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ