Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γραπτό ερώτημα προς τον Δήμαρχο Θέρμης για το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ραιδεστού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ραιδεστού, σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο, στα λουτρά Θέρμης. Και η προσωρινή τότε λύση έγινε μόνιμη, αφού η κατασκευή νέου κτιρίου αντιμετωπίζεται ως μακρινό σχέδιο.
Μόλις πριν 2 χρόνια χαρακτηρίστηκε οικόπεδο. Για την πρόσβαση στο σχολείο και την αποχώρηση από αυτό δεκάδες ΙΧ, αλλά και τα λεωφορεία μπαίνουν και βγαίνουν με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου. Τις ώρες αιχμής δεκάδες μαθητές και γονείς βρίσκονται πεζοί στην εσοχή που βρίσκεται κολλητά στην Ε.Ο. Το ότι δεν έχει συμβεί κάποιο τραγικό ατύχημα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τύχη.
Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των εκάστοτε ΔΣ του συλλόγου γονέων, αλλά και δικές μας παρεμβάσεις και προτάσεις δε λήφθηκε κανένα μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Δήμος, Περιφέρεια, Τροχαία, Διεύθυνση εκπαίδευσης πρέπει να σκύψουν άμεσα πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν λύση. Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Θέρμης έχει ευθύνη να παρέμβει σε κάθε αρμόδιο φορέα, για να βρεθεί λύση έστω και τώρα, 14 χρόνια μετά.

DimSxolNeasRaidestoy 1

Η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη που θα λειτουργεί κατά τις ώρες άφιξης και αποχώρησης είναι μια λύση που θα επέτρεπε την ασφαλή είσοδο και έξοδο, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της εσοχής θα έδινε μια επιπλέον προστασία, η μεταφορά της πύλης εισόδου και του παρκινγκ πιο κάτω επίσης. Ίσως θα μπορούσαν να βρεθούν και άλλες λύσεις.

Άμεσα όμως! Πριν θρηνήσουμε κάποιον!
Ερωτάται ο κος Δήμαρχος τι προτίθεται να κάνει για το θέμα.

Του Φάνη Καρκατζούνη
Λαϊκή Συσπείρωση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ