Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απολυμάνσεις στα γυμνάσια και λύκεια του δήμου Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να είναι έτοιμα να υποδεχθούν από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, μαθητές και εκπαιδευτικούς, προχώρησε ο δήμος Θέρμης. Ήδη, από την Παρασκευή, οπότε οριστικοποιήθηκε η απόφαση για την επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, καθώς και τα μέλη της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα που τυχόν υπάρχει σχετικά με την επανέναρξη των μαθημάτων.

Από το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου, τρία συνεργεία, κάνουν απολυμάνσεις στα δεκατρία σχολικά κτίρια στα οποία λειτουργούν τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς και το ΕΠΑΛ στο δήμο Θέρμης. Παράλληλα, ο δήμος έχει παραδώσει στους διευθυντές των σχολείων αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία μέσα καθαρισμού, καθώς και προστατευτικές μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τις οποίες είχε αποστείλει το προηγούμενο διάστημα η Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Τέλος, τις προηγούμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης, περίπου 120 άτομα τα οποία απασχολούνται στην καθαριότητα των σχολείων, υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ PCR για την ανίχνευση covid-19. Τα τεστ έγιναν από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με το οποίο ο δήμος Θέρμης έχει συνεργασία για τη διενέργεια τεστ covid σε όλο το προσωπικό του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ