Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

LAKE MODE FESTIVAL: Ένα μαγευτικό φεστιβάλ με… ελληνική ταυτότητα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Lake Mode Festival έχει όλες τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί ως ένα συναυλιακό γεγονός – ορόσημο για τη Θέρμη και γενικότερα για τη Θεσσαλονίκη. Υπέροχα μουσικά σχήματα, διαφορετικά είδη μουσικής, κέφι, πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου και όλα αυτά στο μαγευτικό φυσικό τοπίο της τεχνητής λίμνης στο Φράγμα της Θέρμης. 

Φέτος, για 3η συνεχόμενη χρονιά (29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου) όλα ήταν μαγικά και ο κόσμος αγκάλιασε το φεστιβάλ και τη θετική του ενέργεια δίνοντας αδιαμφισβήτητη ψήφο εμπιστοσύνης. Όπως και τις δύο προηγούμενες φορές άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη και για τις επόμενες διοργανώσεις. Ένα τετραήμερο γεμάτο υπέροχη μουσική και χιλιάδες κόσμου, από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών. 

lake6
lake1

Ένα φεστιβάλ… ελληνικό!

Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου φεστιβάλ ήταν ότι «κινήθηκε» στην ελληνική μουσική σκηνή με σχήματα, που προέρχονταν από το χώρο της ραπ και του χιπ χοπ μέχρι την παραδοσιακή κρητική μουσική, αλλά και το ρεμπέτικο. Και ο κόσμος τα αποθέωσε όλα!

«Φέτος ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για το φεστιβάλ, γιατί θελήσαμε να κινηθούμε σε όλο το φάσμα του ελληνικού πενταγράμμου έχοντας μουσικά σχήματα από ραπ, χιπ χοπ, αλλά και παραδοσιακό ήχο», εξηγεί ο διοργανωτής του Lake Mode Festival, Γιάννης Ευσταθίου και προσθέτει: «Η λογική του Lake Mode είναι να παραμείνει στο ελληνικό στοιχείο και να απλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στο συγκεκριμένο χώρο. Θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό, είναι πολύ σημαντικό για εμάς και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε». 

lake3

Από τη ραπ έως την… παράδοση!

Οι καλλιτέχνες, που πέρασαν από το Lake Mode Festival καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από μουσικά είδη και δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς αφού μία τέτοιου είδους διοργάνωση δεν μπορεί παρά να πρεσβεύει την πολυφωνία. Έτσι το κοινό ξεσηκώθηκε με το ραπ ήχο του Βέβηλου, τη χιπ χοπ μουσική των Rationalistas, οι οποίοι μαγνήτισαν τους θεατές με τον πρωτοποριακό ήχο και τους αιχμηρούς στίχους τους και αποθέωσε τους Θραξ Πανκc. 

Επιπλέον, στη σκηνή ανέβηκαν οι Babo Koro με βαλκανικό ήχο, το πανκ τρίο Χατ Τρικ, η Mi55t, οι Godsleep με heavy και fuzzy κιθάρες, οι Veja, οι Psychobreak, αλλά και οι Social Waste, οι οποίοι «μπλέκουν» αριστοτεχνικά χιπ χοπ στοιχεία με ήχους παραδοσιακών οργάνων όπως το λαούτο και η γκάιντα. Και φυσικά, οι Γιαγκίνηδες με μία σύγχρονη εκδοχή του ρεμπέτικου και οι Χαΐνηδες, οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια παρουσίας αποτελούν πλέον θρύλους της ελληνικής – παραδοσιακής κρητικής μουσικής. 

Το ιδανικό τοπίο για συναυλιακό σκηνικό

Το φράγμα της Θέρμης αποτελεί ένα υπέροχο συναυλιακό σκηνικό γι’ αυτό και επιλέχτηκε η συγκεκριμένη περιοχή από την ομάδα του Street Mode Festival και της Innersense Productions, ενώ υποστηρικτής στη νέα αυτή πολιτιστική εκδήλωση ήταν ο δήμος Θέρμης.

Το Lake Mode Festival είναι μία διοργάνωση με μεγάλη απήχηση, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του καλοκαιριού αποτελώντας μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα ατμοσφαιρική μουσική πρόταση. Μάλιστα, ο συνδυασμός του φεστιβάλ με το υπέροχο τοπίο της λίμνης στο Φράγμα της Θέρμης φαίνεται πως αποτέλεσε το ιδανικό «πάντρεμα» για να απογειωθεί ο χαρακτήρας της διοργάνωσης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ, που προσφέρει όχι μόνο εξαιρετικά μουσικά σχήματα, αλλά και τη δυνατότητα να έρθει ο κόσμος σε επαφή με τη φύση σε έναν υπέροχο χώρο στην περιοχή της Θέρμης. 

lake.mode

Λίγα λόγια για το Φράγμα της Θέρμης

Το φράγμα της Θέρμης είναι μία καταπράσινη όαση, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, αλλά και δυνατότητα πεζοπορίας για όσους το επιθυμούν. Ξεχωρίζει, μάλιστα, ένα χτιστό μονοπάτι, το οποίο έφτιαξαν το 1917 Γάλλοι. 

Το φράγμα κατασκευάστηκε το 1993 και αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση, βόλτες στη φύση και φυσικά για υπέροχες μουσικές εκδηλώσεις. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλος συναυλιακός χώρος, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων και φυσικά το Lake Mode Festival. 

lake5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ