Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μπήκαν οι υπογραφές για το Fly Over

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπεγράφη η σύµβαση για το Flyover. Ανάδοχες οι εταιρείες ΑΒΑΞ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και η παράδοσή του προγραµµατίζεται σε 48 µήνες, δηλαδή στο τέλος του 2026. Το Fly Over θα είναι η µεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα µήκους 13,5 χλµ. εκ των οποίων 4 χλµ. συνεχούς γέφυρας, θα διαθέτει τέσσερις λωρίδες και δύο ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, καθώς και εννέα ανισόπεδους κόµβους, 10 γέφυρες και τρεις σήραγγες. Οι ανάδοχοι εταιρείες έχουν αναλάβει πέραν της κατασκευής την απρόσκοπτη λειτουργία και συντήρηση του έργου για τα επόµενα 30 χρόνια χωρίς την πληρωµή διοδίων.

Το Flyover θα έχει άµεση επίδραση στην καθηµερινότητα της πόλης, εξυπηρετώντας 10.000 οχήµατα την ώρα ανά κατεύθυνση, προσφέροντας στους οδηγούς µετακινήσεις σε πιο σταθερούς χρόνους και µε οικονοµία. Παράλληλα µε την ολοκλήρωση του µετρό θα δώσει µια ισχυρή απάντηση στο πρόβληµα του κυκλοφοριακού.

«Το έργο το οποίο θα συµβασιοποιήσουµε σήµερα είναι καινοτόµο από πολλές πλευρές. Κατ’ αρχάς είναι τεχνικά καινοτόµο. ∆εν έχουµε κατασκευάσει, ποτέ ξανά, στη χώρα έναν τέτοιο υπερυψωµένο, φιλικό προς το περιβάλλον, αυτοκινητόδροµο. Είναι όµως και χρηµατοδοτικά καινοτόµο, καθώς είναι το πρώτο µεγάλο οδικό έργο το οποίο θα κατασκευαστεί µε τη µορφή της σύµπραξης δηµοσίου και ιδιωτικού τοµέα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και υπογράµµισε για το πολυπαθές έργο «Μέχρι το πολύ αρχές του 2024 και Μετρό και αρχαία στην πόλη».

Fly over2
flyover thessaloniki 2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ