Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

35 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα

Μεγάλη και άμεση ήταν η ανταπόκριση όλων των πολιτών για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να καλυφθούν κάποιες πρώτες ανάγκες των ανθρώπων οι οποίοι επλήγησαν από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 35 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης σε ένα διάστημα μόλις 10 ημερών.

Συγκινητική μπορεί να περιγραφεί μόνο η ανταπόκριση όλων! Ο δήμος Θέρμης συγκέντρωσε και απέστειλε: 12 τόνους ρούχα και τρόφιμα μέσω της ΚΕΔΕ, 13 τόνους κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μέσω του Ερυθρού Σταυρού για Συρία, 25 τόνους ρούχα-κλινοσκεπάσματα-τρόφιμα παραδόθηκαν στους 17 κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης που συνεργάζονται και αποστέλλουν μόνοι τους με ναυλωμένα φορτηγά την ανθρωπιστική βοήθεια και άλλους 5 τόνους κλινοσκεπάσματα-τρόφιμα παραδόθηκαν στον Εμπορικό Σύλλογο.

Στην προσπάθεια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας, εκτός από τους πολίτες, συμμετείχαν όλα τα σχολεία του δήμου, καθώς και φορείς και εταιρίες. Οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και Μίκρας μαζί με το Συμβούλιο Νέων συντόνισαν την συσκευασία των ειδών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ