Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

25 νέοι απινιδωτές, σε όλη την έκταση του Δήμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση και τοποθέτηση 25 νέων απινιδωτών, μέσω διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το περασμένο διάστημα. Αυτοί οι απινιδωτές προορίζονται για κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε όλες τις Κοινότητες, καθώς και σε κλειστά και ανοιχτά αθλητικά κέντρα, υπηρεσίες του Δήμου, το εργοτάξιο και άλλα σημαντικά σημεία.

Η διαδικασία τοποθέτησης των απινιδωτών έχει ήδη ολοκληρωθεί, και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια για πολίτες και φορείς. Τα σεμινάρια, διάρκειας λίγων ωρών, παρέχουν βασικές γνώσεις και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των συμμετεχόντων, επιτρέποντάς τους να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής.

Συγκεκριμένα, οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν σε σημεία όπως το Κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών, τα κτήρια των Κοινοτήτων Περιστεράς, Αγίας Παρασκευής, Πλαγιαρίου, Τριλόφου, το βενζινάδικο στην είσοδο του Αγίου Αντωνίου, το Περιφερειακό Ιατρείο Μονοπηγάδου, το Κλειστό Γυμναστήριο Θέρμης, το γήπεδο ποδοσφαίρου Θέρμης, το πάρκινγκ στην πλατεία Παραμάνα, η Τεχνική και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, τα Πολιτιστικά Κέντρα Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Νέου Ρυσίου, το ΚΑΠΗ και το Πολιτιστικό Κέντρο Τριαδίου, το ΚΑΠΗ Ταγαράδων, και το Αναψυκτήριο πλησίον του ποδοσφαιρικού γηπέδου Κάτω Σχολαρίου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, επισημαίνει: “Ο δήμος Θέρμης δεν μπορεί να απουσιάζει από την παγκόσμια εκστρατεία για την ελάττωση των θανάτων εξαιτίας καρδιακής ανακοπής. Στην κατεύθυνση αυτή τοποθετήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα 25 νέοι ημιαυτόματοι απινιδωτές σε κάθε γωνιά του δήμου, ώστε δημοτικές υπηρεσίες, αθλητικές υποδομές, κέντρα πολιτισμού και ΚΑΠΗ να μπορούν στο εξής και με την κατάλληλη εκπαίδευση να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην συντονισμένη προσπάθεια του δήμου για να σωθεί η ζωή συνανθρώπων μας» “

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ