Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

∆εν έχουν τέλος οι υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

∆εν έχουν τέλος οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, µε το ένα περιστατικό να διαδέχεται το άλλο τις τελευταίες εβδοµάδες.
Τρεις ανήλικες αθλήτριες από την περιοχή της Θέρµης κατήγγειλαν πως υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από 58χρονο κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους.
Το καταγγελλόµενο πρόσωπο εργαζόταν στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου προπονούνταν, στην περιοχή του ∆ήµου Θέρµης. Σύµφωνα µε όσα κατέθεσαν οι αθλήτριες (ηλικίας 15 και 16 ετών) οι πράξεις του 58χρονου συνιστούν προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους και έγιναν µε λόγια και χειρονοµίες, το διάστηµα από το Σεπτέµβριο έως το Νοέµβριο του τρέχοντος έτους. Αφού τα τρία ανήλικα κορίτσια απευθύνθηκαν στο Τµήµα Ασφαλείας Θέρµης, ακολούθησε έρευνα, µε αποτέλεσµα να σχηµατιστεί δικογραφία σε βάρος του 58χρονου, που θα υποβληθεί στον αρµόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.

Την ίδια ώρα το 1ο Γενικό Λύκειο Πανοράµατος τελεί υπό κατάληψη καθώς µαθήτριές του καταγγέλλουν καθηγητή για παραβατικές συµπεριφορές εις βάρος τους παρενοχλώντας τες εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι βάσει των καταγγελιών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων, ο διευθυντής και οι υπόλοιποι καθηγητές ήταν χρόνια ενήµεροι επί του θέµατος.
Να υπενθυµίσουµε ότι το προηγούµενο διάστηµα αντίστοιχο περιστατικό συνέβη στα Βασιλικά, όπου 14χρονη κατήγγειλε 42χρονο για ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Άλλο ένα περιστατικό βίας, προς ένα αδύναµο λόγω ηλικίας µέλος της κοινωνίας µας, συνέβει στις 9 ∆εκεµβρίου το µεσηµέρι σε κεντρικό µέρος του Γαλαρινού, όπου τρία άτοµα βιοπράγησαν έντονα έναντι 16χρονου, συµµαθητή τους στο ΕΠΑΛ Βασιλικών, ενώπιον άλλων παιδιών αλλά και κατοίκων του χωριού. Έκπληξη δεν προκαλεί ένα τέτοιο φαινόµενο, παρά µία υπόθεση ρουτίνας, αλλά το πλέον σηµαντικό ότι η κοινωνία του εφησυχασµού δεν ασχολείται µε ένα πρόβληµα µέχρι να γίνει προσωπικό. Τέτοια περιστατικά είναι δείγµατα της σοβαρότητας µιας κατάστασης που διαιωνίζεται και πρέπει να αντιληφθούµε πως όλοι είµαστε για αυτό υπαίτιοι.

Η παθητικότητα δε θα λύσει το πρόβληµα της βίας στα σχολεία. Τα άτοµα αυτά, όσο δεν τιµωρούνται, λαµβάνουν το µήνυµα ότι ως νταήδες κάνουν ό,τι γουστάρουν και καµία συνέπεια δε θα υπάρξει. Τα παιδιά-θύµατα πάλι, µαθαίνουν να δέχονται εις βάρος τους τα πάντα σαν κάτι φυσικό. Όλο αυτό µόνο εσείς οι γονείς µπορείτε να το διορθώσετε. Καταγγείλτε οποιαδήποτε συµπεριφορά ξέρετε ότι υπέστησαν τα παιδιά σας.
Ζητήστε ευθύνες από τα σχολεία, από τους θύτες και από τους γονείς τους, βγείτε µπροστά επώνυµα, ΜΗΝ ΣΙΩΠΕΙΤΕ.
Υπερασπιστείτε τα παιδιά σας, µην τους µαθαίνετε να σκύβουν το κεφάλι”

αναφέρει η µητέρα του παιδιού

∆εν ξεχνάµε πως κανείς δεν είναι µόνος του σε τέτοια περιστατικά.
Έχεις φωνή – Είµαστε δίπλα σου #exeisfoni
Για αναφορές περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων απευθυνόµαστε αµέσως στις αρχές.
Καλεσε ή Στείλε sms στο 100
ή στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στο Τ:: 2310388456.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ