Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Όλγα Γιαννιού, Βασιλικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κοινότητα Βασιλικών είναι ένας τόπος με μεγάλες δυνατότητες, που κατά τη γνώμη μου είναι καιρός πια να αξιοποιηθούν. Η νέα πενταετία θα έχει έναν μόνο πρωταγωνιστή, το δημότη. Με τις κατάλληλες συνεργασίες θα προσπαθήσουμε για το μέγιστο καλό της τοπικής κοινωνίας.

Στις προτεραιότητες μου είναι η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, ώστε να αναβαθμιστεί όσο το δυνατόν η ποιότητα ζωής του.

  • Από τα βασικότερα θέματα που πρέπει να επιλυθούν είναι τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Όσον αφορά την ύδρευση έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι μελέτες για την αντικατάσταση δύο μεγάλων τμημάτων του δικτύου, ενώ η κατασκευή του βιολογικού στη Θέρμη «ανοίγει» το δρόμο και για τη σύνδεση των Βασιλικών με το κεντρικό δίκτυο.
  • Επίσης, απαιτείται αναβάθμιση της εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας.
  • Σημαντικό έργο για την κοινότητα μας αποτελεί και η επέκταση του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρχε δικαστική διαμάχη, η οποία τελικά έληξε υπέρ του δήμου Θέρμης και «ξεκλείδωσε» η διαδικασία.
  • Ακόμη υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία δύο αντιπλημμυρικών τάφρων, μία στην περιοχή του φράγματος και μία στην περιοχή του Άη Γιάννη, ώστε να συλλέγουν το νερό από τις βροχοπτώσεις και να το διοχετεύουν στον Ανθεμούντα.

Ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα εξής ζητήματα:

  • Η επέκταση Σχολικών Μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, είναι αναγκαία η επέκταση του ΕΠΑΛ Βασιλικών, που σήμερα φιλοξενεί 300 παιδιά, ενώ η χωρητικότητα του είναι 200 ατόμων. 
  • Η αναβάθμιση και συντήρηση δημοσίων κτιρίων.
  • Η πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς στη Λακκιά.
  • Η φροντίδα για την καθαριότητα της κοινότητας μας.
  • Η ορθή διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Επιπλέον, στόχος μας είναι να γίνουν ενέργειες και προς την κατεύθυνση της προβολής τόσο της ομορφιάς του τόπου όσο και των προϊόντων μας για να μπορέσουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα.

Επίσης, σημαντικό είναι να καταφέρουμε να υιοθετήσουμε το σεβασμό προς όλους τους δημόσιους χώρους και προς το φυσικό περιβάλλον και να βελτιώσουμε τις προσπάθειες  ανακύκλωσης.

Συνοψίζοντας προτεραιότητα μας για τη νέα πενταετία είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα έργο, το οποίο μες τη σειρά του θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ανάδειξη της κοινότητας των Βασιλικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ