Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Χριστίνα Λυμπερίδου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος και γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών;
Αρχικά, ως ΚΚΕ, έχουμε «αποφασίσει» να πρωτοστατούμε στη μάχη απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει το λαό και τη νεολαία. Δίνουμε τον αγώνα μέσα από τα σωματεία στους χώρους δουλειάς μας , στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία, αλλά και μέσα στη Βουλή σταθερά προσπαθούμε να βάζουμε εμπόδιο σε κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο, αλλά και να πιέζουμε να παρθούν μέτρα ανακούφισης για το λαό. Γι αυτό και μπροστά στις εκλογές κρίνεται αν θα είναι πιο ισχυρή η φωνή που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του και αυτό θα γίνει μόνο αν την επόμενη μέρα υπάρχει πιο δυνατό ΚΚΕ.

Τι πιστεύετε πως δεν έκαναν οι προηγούμενοι βουλευτές και γιατί πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να το κάνετε
Το ζήτημα είναι το τι έκαναν. Πανεπιστημιακή αστυνομία, Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ, δεκάωρη εργασία κ.α. Ειδικά η νεολαία βιώνει καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, η μία στρώνοντας το έδαφος για να συνεχίσει το αντιλαικό έργο η επόμενη. Γι αυτό, ειδικά οι νέοι πρέπει να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, όπως την έδειξαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις απέναντι στο έγκλημα στα Τέμπη. Να μετατρέψουν την οργή τους σε οργανωμένο αγώνα, να δυναμώσουν το ΚΚΕ στις 21 Μάη ώστε να γίνει η επόμενη κυβέρνηση αδύναμη να βάζει άλλα εμπόδια στις ανάγκες και τα όνειρα τους.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη από την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα;
Τα μέλη του ΚΚΕ έχουν βγει μπροστά για κάθε οξυμμένο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο λαός της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, σε περιοχές όπως ο Δήμος Λαγκαδά, έχουμε πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης απέναντι σε σημαντικά προβλήματα, όπως με την ύδρευση, τα σκουπίδια κ.α. αλλά και στη διεκδίκηση για ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις στα σχολεία της περιοχής, όπου τα κτήρια βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.


Η Λυμπερίδου Χριστίνα, 25 ετών, γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάγεται από τα Κρύα Νερά Σοχού. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Εργαζόμενη στον επισιτισμό και μέλος του ΣΕΤΕΠΕ.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ