Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Φροντιστήρια Βογιατζή: Ημερίδα με θέμα «Σχολές, Σπουδές & Επαγγέλματα του Μέλλοντος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και τα άγνωστα επαγγέλματα του μέλλοντος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που  διοργάνωσε πρόσφατα το Φροντιστήριο Βογιατζής σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU,  Συμβούλους Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση που καλούνται να λάβουν μαθητές και μαθήτριες. Ωστόσο, συχνά η επιφανειακή ενημέρωση και οι διάσπαρτες πληροφορίες οδηγούν σε εσφαλμένες αντιλήψεις και αποφάσεις.

pro 3IZgU00n

Ομιλητής στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης, Συγγραφέας & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, ο οποίος βοήθησε τις μαθήτριες και τους μαθητές να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών.

Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα βασικότερα στοιχεία που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημερίδας αφορούν:

  • Τις άγνωστες ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη & τις νέες τεχνολογίες στους περισσότερους κλάδους, όπως αυτοματοποίηση στις νομικές διαδικασίες, στρατηγικές προώθησης στο μάρκετινγκ, υγειονομική περίθαλψη ή χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
  • Τις «κλασικές» σπουδές που οδηγούν σε καινοτόμες ειδικότητες όπως διαδικτυακή ασφάλεια και εγκληματολογία, γεωργία ακρίβειας και κλιματική τεχνολογία.
  • Τα άγνωστα επαγγέλματα του μέλλοντος όπως σχεδιαστής αστικής πραγματικότητας ή ψυχολόγος τεχνητής νοημοσύνης.
  • Τις αλλαγές και παγίδες του Συστήματος Εισαγωγής στην Επιλογή Σπουδών. Αλλαγές παρατηρούνται στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και στους συντελεστές βαρύτητας, ενώ παγίδες εντοπίζονται στους τίτλους των τμημάτων και στα επαγγελματικά δικαιώματα (εκπαιδευτικής κοινωνικής πολιτικής – μεσογειακών σπουδών).
  • Τη διεπιστημονικότητα των τμημάτων και τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιουργεί στις νανοεπιστήμες και αρχαιογενετική.
  • Τους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία στις εξετάσεις όπως σωστός προγραμματισμός και διαχείριση χρόνου.

pro 5J7cwkrr
pro

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ