Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Νίκος Φερενίδης, πρόεδρος Κάτω Σχολαρίου: «Τα σημαντικά έργα βρίσκονται στην τελική ευθεία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ως ένα αγροτικό χωριό, με μεγάλες εκτάσεις από αμπέλια, περιγράφει το Κάτω Σχολάρι ο νέος πρόεδρος της κοινότητας, Νίκος Φερενίδης, επισημαίνοντας πως παλαιότερα στην περιοχή κυριαρχούσαν τα καπνά και τα σιτηρά. «Σήμερα υπάρχουν πολλές οινοποιητικές μονάδες και η περιοχή είναι γνωστή για τα κρασιά της και το τσίπουρο. Γι’ αυτό, άλλωστε και κάθε Αύγουστο έχουμε τη γιορτή σταφυλιού», προσθέτει ο κ. Φερενίδης.

Ο ίδιος αναφέρει, παράλληλα, πως το Κάτω Σχολάρι σήμερα έχει ορισμένες ελλείψεις σε υποδομές, ωστόσο τα σημαντικά έργα έχουν ήδη μπει στην τελική ευθεία με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα, το σημαντικότερο έργο, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα είναι το αποχετευτικό δίκτυο σε συνδυασμό με το Βιολογικό Καθαρισμό. «Το έργο θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες κοντά στο μικρό φράγμα. Περιμένουμε να εγκατασταθεί ο εργολάβος και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή μας», τονίζει ο κ. Φερενίδης.

Kato Sxolari Epigrafi

Ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικές θεωρούνται οι επεμβάσεις, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν για τη διευθέτηση των ομβρίων στο Φράγμα Σχολαρίου, αλλά και η προκήρυξη από την πολιτεία του διαγωνισμού για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. «Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να καθορίσουμε τα όρια των επεκτάσεων των οικισμών, καθώς και των χρήσεων γης και ελπίζουμε ότι θα αποκατασταθούν τυχόν παραλείψεις του παρελθόντος.

Εξαιρετικά σημαντική, ωστόσο, θεωρείται για την περιοχή και η ίδρυση ενός Λαογραφικού Μουσείου, που θα διηγείται την πλούσια ιστορία της περιοχής μέσα από τα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και περιοχές της Μικράς Ασίας. «Η ιστορία του τόπου μας είναι τόσο πλούσια και πιστεύουμε ότι το Λαογραφικό Μουσείο θα την αναδείξει και θα κρατήσει ζωντανές τις μνήμες. Μάλιστα, βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά και με το Δήμο, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τον κατάλληλο χώρο για τη στέγαση του», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ