Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Το βιβλίο έχει την… τιμητική του σε Πλαγιάρι & Βασιλικά 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία έκθεση βιβλίου στο Πλαγιάρι και μία νέα δανειστική βιβλιοθήκη στα Βασιλικά φέρνουν το βιβλίο στο… προσκήνιο καλώντας μικρούς και μεγάλους να ξεκινήσουν το διάβασμα και να ανακαλύψουν νέους διαφορετικούς κόσμους. 

Στο 1ο δημοτικό σχολείο Πλαγιαρίου αναβίωσε πρόσφατα η έκθεση βιβλίου, η διοργάνωση της οποίας είχε διακοπεί την περίοδο της πανδημίας. Η συγκεκριμένη έκθεση διήρκησε μία ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τα αγαπημένα τους βιβλία, ενώ επιπλέον πραγματοποιήθηκαν θεατρικές  παραστάσεις, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων. 

Επιπλέον, τα παιδιά της Β’ τάξης του δημοτικού με τη βοήθεια της δασκάλας τους δημιούργησαν ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο με αντικείμενα που έφεραν από τα σπίτια τους, όπως παλιά σίδερα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες τους, παλιές τοπικές φορεσιές, αλλά και ραδιόφωνα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αγώνες scrabble, ενώ τα παιδιά ζωγράφισαν πάνω σε πάνινες τσάντες και σε σελιδοδείκτες. 

vasilika.vivliothiki1

Λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη στα Βασιλικά 

Στο μεταξύ, ξεκίνησε αρχές Ιουνίου η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στα Βασιλικά καλώντας τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, να χαθούν στις σελίδες των αγαπημένων τους βιβλίων. Η δανειστική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε από τα μέλη του Συλλόγου για την Ιστορία και την Ποιότητα Ζωής στα Βασιλικά «ΕΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙΣ» με στόχο να προσφέρει στην τοπική κοινωνία πρόσβαση στον πλούτο της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. 

Η βιβλιοθήκη, η οποία θα εμπλουτίζεται συνεχώς, περιλαμβάνει ήδη περισσότερους από 1.000 τίτλους βιβλίων, όπως ιστορικά, θρησκευτικά και φυσικά παιδικά, αλλά και μυθιστορήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα βιβλία αποτελούν δωρεές των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θερμά στο σχετικό κάλεσμα. 

Η δανειστική βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ισόγεια αίθουσα της οδού Εξωκλήσι Αγίου Ιωάννου 16 (δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου) και θα λειτουργεί: 

Τρίτη & Παρασκευή 11:00 – 12:30

Τετάρτη 18:00 – 20 :00

IMG 20230607 184019

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ