Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Τελετή Λήξης εκδηλώσεων για τα ΒΑΣΙΛΙΚΑ 200 χρόνια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λαµπρό τέλος δόθηκε στις εκδηλώσεις µνήµης της Μάχης και του Ολοκαυτώµατος Βασιλικών του 1821.
Μέσα σε 2 χρόνια δράσεων όπου ζωντάνεψαν µνήµες και ξεσκονίστηκαν ιστορίες, η επιτυχία ήταν προϊόν αλληλεπίδρασης όλων των ενεργών οργανισµών του τόπου και συνονθύλευµα όλων των µέσων έτσι ώστε να χτιστούν γέφυρες εκεί όπου υπήρχαν τείχη. Το σηµαντικότερο γεγονός είναι ότι µπήκαν τα Βασιλικά στο χάρτη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αναδείχθηκε η σηµασία της µάχης – θυσίας για την πορεία του πολέµου.
Στις 9 Ιουνίου 2021 µε µία ατµοσφαιρική λαµπαδηδροµία, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις 200 χρόνια µετά, την ηµέρα του ολοκαυτώµατος. Από εκείνη την ηµέρα και µε παύσεις πανδηµίας στο χωριό των Βασιλικών δηµιουργήθηκαν για τις εκδηλώσεις µνήµης 2 ηµερίδες, 2 διαγωνισµοί, 2 συναυλίες, 3 εκθέσεις, 1 ντοκυµαντέρ, 1 θεατρική παράσταση, 1 χορευτική παράσταση, 1 πορεία µνήµης, 1 φιλικός αγώνας, 1 τοιχογραφία, 1 εκδήλωση ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, 1 λάβαρο της επανάστασης από παραδοσιακό αργαλειό και τέλος η µεγαλύτερη ελληνική σηµαία της ιστορίας.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου πραγµατοποιήθηκε στο χώρο του θερινού κινηµατοθέατρου «Φώφη Πατίκα» στα Βασιλικά, η τελετή λήξης του κύκλου των εκδηλώσεων “Βασιλικά 200 χρόνια”. Η εκδήλωση ξεκίνησε µε έναν φιλικό αγώνα Taekwondo από το σύλλογο Mars Βασιλικών, ακολούθησαν οµιλίες και τιµητικές απονοµές σε όλα τα πρόσωπα που συνέβαλαν στη διοργάνωση και ολοκληρώθηκε µε ένα κονσέρτο ορχηστρικής µουσικής από τους «Bouche Fermee”, οι οποίοι παρουσίασαν πρωτότυπες ενορχηστρώσεις έργων που συνοδεύονταν από προβολή σκηνών του ασπρόµαυρου κινηµατογράφου. Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, στον προαύλειο χώρο του θερινού κινηµατοθέατρου λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής από τους διαγωνισµούς που συµµετείχαν σχολεία του ∆ήµου.

Vasilika200 Lixi 5
Vasilika200 Lixi 3
Vasilika200 Lixi 6
Vasilika200 Lixi 4 1

Ο δήµαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος συνεχάρη όσες και όσους µόχθησαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων υπογραµµίζοντας ότι “δώσαµε την ευκαιρία στον κόσµο των Βασιλικών να εργαστούµε όλοι µαζί για έναν κοινό σκοπό και αποδείξαµε πως όταν είµαστε όλοι µαζί µπορούµε να πετύχουµε τα πάντα”.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Καρακώτας είπε πως το µήνυµα της ενότητας και της οµόνοιας είναι επίκαιρο για άλλη µια φορά όπως και τότε το 1821.

«Οι εκδηλώσεις οι οποίες διήρκεσαν περίπου ενάµιση χρόνο, πραγµατικά ξεσήκωσαν τα Βασιλικά, όλους τους φορείς, ∆ήµο, Κοινότητα, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, σχολεία, αλλά και κάθε Βασιλικιώτη, που εθελοντικά προσέφερε στον κοινό στόχο.», αναφέρει η κ. Παπαδάκη πρόεδρος της ∆εππαθ η οποία έκανε ειδική µνεία στον Γιάννη Πολυράκη λέγοντας πως αποτέλεσε την ψυχή των εκδηλώσεων. “Ήταν πάντα έτοιµος να κόψει το γόρδιο δεσµό, προκειµένου να προχωρήσουµε παρακάτω. Αιωνία του η µνήµη…

Vasilika200 Lixi 12

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ