Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

«Δέντρο Ζωής»: Συγκέντρωσαν από θεατρικές παραστάσεις 85.000 ευρώ για φιλανθρωπικό έργο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέσα από 10 χρόνια ερασιτεχνικών θεατρικών παραστάσεων τα μέλη του κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής» με έδρα το Πλαγιάρι Θέρμης κατόρθωσαν να ενισχύσουν οικονομικά περισσότερους από 20 φορείς και ιδρύματα με παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και να στηρίξουν Παιδικά Χωριά, αλλά και δομές με κακοποιημένες γυναίκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό των… 85.000 ευρώ, που στο σύνολο του διατέθηκε σε φιλανθρωπικό έργο και συνεχίζουν. Κάθε παράσταση τους γνωρίζει τεράστια επιτυχία «κόβοντας» εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες εισιτήρια, ενώ εκτός από ηθοποιοί οι ίδιοι είναι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, σκηνογράφοι, μοδίστρες, χορογράφοι, ενδυματολόγοι, ηχολήπτες, μουσικοί και ότι άλλο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μία θεατρική παράσταση. 

dentro6

Τι είναι το «Δέντρο Ζωής»;

Το «Δέντρο Ζωής» είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός σύλλογος, που ιδρύθηκε το 2013, ενώ κομμάτι του συγκεκριμένου συλλόγου είναι η θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής».

«Ο σύλλογος ξεκίνησε από μία ομάδα γονέων, που τα παιδιά μας φοιτούσαν στο Σχολείο της Φύσης. Ξεκινήσαμε να συμμετέχουμε στις δράσεις του σχολείου και κάπως έτσι  αρχίσαμε να οργανώνουμε τις πρώτες μας θεατρικές παραστάσεις. Όλα γίνονται από εμάς. Εμείς σχεδιάζουμε και ράβουμε τα κουστούμια, φτιάχνουμε τα σκηνικά, γράφουμε τα κείμενα μας», εξηγεί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «Κύκλος Ζωής», Βησσαρίων Σάκκος.

Αξίζει, να αναφερθεί πως πρόεδρος του συλλόγου, αλλά και… μοδίστρα της θεατρικής ομάδας είναι η Δέσποινα Προδρομίδου, ενώ ιδρυτής είναι ο Κώστας Τοπαλούδης.

dentro4

Οι παραστάσεις διοργανώνονται την καλοκαιρινή περίοδο και για όλους είναι κάτι παραπάνω από μία ερασιτεχνική ενασχόληση, είναι πλέον κομμάτι της ζωής τους.

«Μεταμορφωνόμαστε στο θέατρο. Είναι πραγματικά μία υπέροχη διαδικασία, τόσο η προετοιμασία όσο και η ίδια η παράσταση. Δίνουμε την ψυχή μας, μεταφέρουμε μηνύματα και ο κόσμος μας στηρίζει πάρα πολύ», εξηγεί ο κ. Σάκκος και συνεχίζει: «Ανταμοιβή μας είναι το ότι με τα χρήματα από τα εισιτήρια μπορούμε να στηρίζουμε παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτό άλλωστε το γνωρίζει και ο κόσμος που έρχεται στις παραστάσεις μας. Πάντα τους ενημερώνουμε για να ξέρουν πως συμμετέχουν σε μία προσπάθεια για την ενίσχυση ενός διαφορετικού ιδρύματος κάθε φορά».

dentro5

Συγκέντρωσαν 85.000 ευρώ

Οι παραστάσεις τους όχι μόνο πηγαίνουν καλά, αλλά γνωρίζουν τεράστια επιτυχία. Φέτος σε συνολικά τρεις παραστάσεις έκοψαν… 1.600 εισιτήρια, ενώ έχουν δώσει παράσταση ακόμη και στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η τελευταία τους παράσταση το «13» (ανέβηκε πρόσφατα στο Παλατάκι) είναι, όπως λένε, ένας οδηγός για το πώς μπορεί να είναι η ζωή εάν μάθεις να τολμάς, να συμπονάς, να αγαπάς!

Έτσι αυτό που ξεκίνησε πολύ χαλαρά, απέκτησε διαστάσεις και σιγά σιγά άρχισαν να δέχονται και τις πρώτες χορηγίες, οι οποίες και συνεχίζονται ως σήμερα. «Όσα χρήματα συγκεντρώνουμε από τις παραστάσεις πηγαίνουν σε ιδρύματα και φορείς που ξέρουμε πως έχουν ανάγκη, είτε στη Θεσσαλονίκη είτε σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας», διευκρινίζει ο κ. Σάκκος. Άλλωστε, μέχρι σήμερα έχουν δωρίσει σε ιδρύματα, δομές και φορείς το συνολικό ποσό των 85.000 ευρώ.

Ωστόσο, η θεατρική ομάδα είναι μία μόνο από τις δράσεις του συλλόγου «Δέντρο Ζωής», καθώς, μεταξύ άλλων, διοργανώνουν εκπαιδευτικές ημερίδες και σεμινάρια με θέματα για την ενδοσχολική βία και την εγκληματικότητα, πραγματοποιούν αιμοδοσίες, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για διάφορους φορείς.

dentro2 e1693396812215

Ιδρύματα που βοήθησαν

Μέχρι σήμερα μέσω των θεατρικών τους παραστάσεων τα μέλη του συλλόγου «Δέντρο Ζωής» έχουν βοηθήσει τα εξής ιδρύματα και φορείς: «ΚΑΠΠΑ 2000», πολυχώρος για άτοµα µε αναπηρίες, «Κιβωτός», Κέντρο αποθεραπείας & αποκατάστασης παιδιών µε ειδικές ανάγκες, «Ε.Ε.Π.Α.Α.» – Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόµων, «Παιδικό χωριό SOS» στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, «Το σπίτι της Μαρίας», ξενώνας προστασίας άγαµων µητέρων, «Γιατροί του Κόσµου», «Σύλλογος για παιδιά µε Σύνδροµο Down», «Πνοή Ελπίδας», Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας & Ισότητας, «Στοργή», Σύλλογος Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών, «Το Χαµόγελο του Παιδιού»,  «Λάµψη», σύλλογος γονέων παιδιών µε νεοπλασµατικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος, «Συζωή», σύλλογος γονέων ατόµων µε διαταραχές όρασης & πρόσθετες αναπηρίες, «Καταφύγιο Γυναίκας», Κέντρο Στήριξης Κακοποιηµένων Γυναικών, «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, «Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τυφλών», «Μέριµνα Παιδιού Κατερίνης», στήριξη ατόμων με αναπηρία, «Ε.Σ.Β.Ε.», Εταιρία Σπαστικών Βορείου Ελλάδας, «Τα παιδιά σώζουν ζωές», Ανθρωπιστικόs Οργανισµός, «Αγκαλιά για τα παιδιά»,  εθελοντικός οργανισµός κοινωνικής φροντίδας, «Όραµα Νέων Youthorama», σωµατείο για ειδικές µπάλες για τυφλά παιδιά.

dentro1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ