Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Συνέχιση λειτουργίας κοινωνικών δομών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η συνέχιση λειτουργίας όλων των βασικών κοινωνικών δομών σε 12 δήμους της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Θέρμης. Πρόκειται για δομές που θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025 μέσω χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

Πιο συγκεκριμένα, στο δήμο Θέρμης συνεχίζουν τη λειτουργία τους:

  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θέρμης με 1.100 ωφελούμενους. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο, προσβάσιμο από άτομα με αναπηρίες, μέσα στην πόλη της Θέρμης, ενώ το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στη Νέα Ραιδεστό.
  • Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης με 1.030 ωφελούμενους. Το Κέντρο Κοινότητας συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και στην προώθηση στην απασχόληση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων του Δήμου.

Το προηγούμενο διάστημα διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και άλλων αντίστοιχων δομών σε δήμους, τόσο στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, όσο και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ