Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Σε σειρά εξιχνιάσεων για διάφορες ποινικές υποθέσεις προχώρησαν Αστυνομικοί του ΤΑ Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιο αναλυτικά, Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας:

  • Εξιχνίασαν μετά από μεθοδική έρευνα πέντε περιπτώσεις υπεξαιρέσεων οχημάτων, από εταιρείες ενοικιάσεων οχημάτων στην περιοχή της Θέρμης.
  • Εξιχνιάσθηκε επίσης περίπτωση διάρρηξης επιχείρησης που βρίσκεται στην περιοχή της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών κατά την οποία οι δράστες διέρρηξαν την επιχείρηση και αφαίρεσαν πλήθος εργαλείων και αντικειμένων και ένα εταιρικό Ι.Χ.Ε. φορτηγό όχημα.
  • Στην πιο σημαντική όμως περίπτωση, είχαμε την άμεση εξιχνίαση της απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία έγινε αρχές του μηνός Οκτωβρίου, στην περιοχή των Βασιλικών, όταν η παθούσα δέχθηκε επίθεση από μια γυναίκα, η οποία επιχείρησε να της αφαιρέσει με βία από τον λαιμό της ένα χρυσό σταυρό.

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Θέρμης μαζί με ακόμη 4 δημάρχους δηλώνουν ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι απαραίτητη σε κάθε Δήμο. Όπως αναφέρουν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της αστυνόμευσης, καθώς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. δεν επαρκεί. Η Δημοτική Αστυνομία μπορεί να καλύψει σε ένα βαθμό το κενό που υπάρχει στην έλλειψη αστυνόμευσης και ταυτόχρονα να συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοτέλειας των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του κάθε Δήμου.

«Έχουμε θέσει μετ’ επιτάσεως το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία για την πρόσληψη τουλάχιστον δέκα δημοτικών αστυνομικών καθώς στο Δήμο μας υπάρχουν αστικές περιοχές, όπως είναι η Κοινότητα Θέρμης που αποτελεί το κέντρο του Δήμου, αλλά και ημιαστικές και αγροτικές περιοχές»

Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ