Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του δήμου Θέρμης ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δήμο Θέρμης, ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού όπου συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου.

Με απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου τίθενται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή από αύριο το απόγευμα, 14 Ιανουαρίου η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Επίσης το Επιχειρησιακό Κέντρο για κάθε έκτακτη ανάγκη θα είναι στη διάθεση των πολιτών σε 24ωρη βάση από αύριο το βράδυ με την τηλεφωνική γραμμή 2310467010 και για όσο διαρκέσουν οι χιονοπτώσεις, ενώ θα μπορούν να επικοινωνούν και με τις κατά τόπους Κοινότητες.

Επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης της Πολιτικής Προστασίας με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα για την περιοχή, ενώ θα υπάρχει διαρκής συντονισμός με την αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και με τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο δήμο Θέρμης.

Για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας ο δήμος Θέρμης έχει στη διάθεσή του συνολικά επτά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), καθώς και 300 τόνους απόθεμα αλατιού. Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τον Τρίλοφο, μπροστά από το κτίριο της Κοινότητας, από το εργοτάξιο Θέρμης και το εργοτάξιο των Βασιλικών. Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις Κοινότητες από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ