Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Σάββας Αναστασιάδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος;
Πρώτα από όλα για τη συνολική μου παρουσία στα κοινά του τόπου μας, που χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, συνέπεια, αξιοπιστία και μαχητικότητα. Και βέβαια για το κοινοβουλευτικό μου έργο με ερωτήσεις και πιέσεις για ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Β’ Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη μου μέρα ως βουλευτής της ΝΔ στη Β’ περιφέρεια αγωνίστηκα για να προχωρήσουν έργα υποδομής και να αντιμετωπιστούν ζητήματα καθημερινότητας που αφορούν τους συμπολίτες μου. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που έχω συμβάλει ώστε να δρομολογηθούν λύσεις για πολλά από αυτά -αρκετά τα θεωρώ προσωπικές μου νίκες. Υπενθυμίζω επίσης την πλούσια δραστηριότητά μου ως προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς τόσο για την ανάπτυξη δεσμών με τους όπου γης απόδημους Έλληνες όσο και με την πρόσφατη πρωτοβουλία μου να ανοίξει το Κοινοβούλιο στους πολιτιστικούς και προσφυγικούς συλλόγους της περιοχής μας δίνοντάς τους βήμα για να παρουσιάσουν το έργο τους με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη βουλευτική σας πορεία;
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η τελευταία τετραετία ήταν δύσκολη από πολλές πλευρές λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων (πόλεμος, τουρκικές προκλήσεις, ενεργειακό, πληθωρισμός). Όμως η πανδημία ήταν ομολογουμένως αυτή που λειτούργησε περισσότερο πιεστικά από κάθε άλλη κρίση. Σε ανθρώπινο επίπεδο με συγκλόνισαν οι τρομερές περιπέτειες υγείας τις οποίες έζησαν συμπολίτες μας, οι δραματικές στιγμές των οικείων τους, ο πόνος, η απομόνωση, η απελπισία. Θεώρησα πέρα από κάθε συζήτηση ότι ως βουλευτής θα βοηθούσα με όλες μου τις δυνάμεις.

Σε ποιους τομείς πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ανατολικής Θεσσαλονίκης;
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δρομολόγησε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στους τομείς των υποδομών, της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος, των συγκοινωνιών, των επενδύσεων. Ασφαλώς και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Όπου υπάρχουν καθυστερήσεις, όπου δεν έγιναν τα πράγματα όπως θα έπρεπε, εκεί θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση τη νέα τετραετία. Είμαι πεπεισμένος ότι στην ανατολική Θεσσαλονίκη αξίζουν πολλά περισσότερα σε επίπεδο υποδομών και σε διάφορες παρεμβάσεις με στόχο την ανάπτυξη, τον τουρισμό και φυσικά περισσότερες και πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας. Να γίνει η περιοχή πιο δυναμική, εξωστρεφής, με προοπτικές για εμάς και τα παιδιά μας και κυρίως με σχέδιο για την επόμενη μέρα.


Ο Σάββας Ιωάννη Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αυγή Θεσσαλονίκης, παντρεμένος με τρεις γιούς. Είναι Οικονομολόγος και τελωνειακός υπάλληλος, απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ