Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

«Πρώτη ώρα μαγειρική» για τους μαθητές του σχολείου Περιστεράς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία ημέρα στο σχολείο διαφορετική από τις άλλες, είχαν την ευτυχία να γνωρίσουν οι τριάντα περίπου μαθητές και τις μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου της Περιστεράς. Στη θέση των εκπαιδευτικών ήταν ο ΣΕΦ Αθανάσιος Τζαγκατζής και ο μάγειρας Α΄ Φάνης Ιωάννου και τα παιδιά, αντί για παιχνίδια, μολύβια και τετράδια, φόρεσαν τους μαγειρικούς σκούφους και τις ποδιές τους προκειμένου να μυηθούν στην τέχνη της μαγειρικής. Αυτό το πρωτότυπο μάθημα για τα παιδιά έγινε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του νέου project του ΣΕΦ και του βοηθού του, «Πρώτη ώρα μαγειρική», σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου Θέρμης.

Τα παιδιά του σχολείου ενθουσιάστηκαν με αυτή την πρώτη γνωριμία του με την τέχνη της μαγειρικής, διασκέδασαν φτιάχνοντας πίτσες και στο τέλος δοκίμασαν και τις μαγειρικές τους δημιουργίες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά παρουσίαση της συνταγής που κλήθηκαν να υλοποιήσουν τα παιδιά, στη συνέχεια τους δόθηκαν όλα τα απαραίτητα υλικά ώστε να φτιάξουν τη δική τους ατομική πίτσα, τις οποίες έψησαν γυναίκες του χωριού και τις απόλαυσαν όλοι μαζί.

Στο τέλος της δράσης ο Σεφ κ. Τζαγκατζής τους επεφύλαξε και μία έκπληξη. Έφτιαξε λουκουμάδες με μέλι για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου ενώ παράλληλα συζήτησε μαζί τους για την αξία της υγιεινής διατροφής. Το ιδιαίτερο αυτό μάθημα μαγειρικής ολοκληρώθηκε με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του σχολείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ