Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα με τίτλο: «Φωτογραφίζοντας αθέατους ρόλους γυναικών»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα νέο πρόγραμμα για την Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά του τόπου με τίτλο: «Φωτογραφίζοντας αθέατους ρόλους γυναικών» ξεκίνησε από το δήμο Θέρμης, την Αντιδημαρχία Παιδείας & το Συμβούλιο Νέων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στόχος είναι η καλλιτεχνική αποτύπωση των ιστοριών, βιωμάτων, μνήμης και αισθήσεων των γυναικών του Δήμου Θέρμης, των «αθέατων» ρόλων τους, καθώς και η σύνδεση διαφορετικών γενεών γυναικών μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος, θα ζωντανέψουν και θα αποτυπωθούν φωτογραφικά εκφράσεις και παραδόσεις των 14 κοινοτήτων του δήμου με τα διαφορετικά ανθρωπογεωγραφικά χαρακτηριστικά τους.

Στο τέλος του προγράμματος θα παραχθεί ένα φωτογραφικό λεύκωμα, στις σελίδες του οποίου θα υπάρχουν καλλιτεχνικές φωτογραφίες και κείμενα για τους αθέατους ρόλους των γυναικών του δήμου, ως μια προσπάθεια να παραμείνουν ακέραια και σταθερά στο χρόνο. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού στις κοινότητες μαζί με κατά τόπους εκθέσεις φωτογραφιών, αλλά και μία εκδήλωση στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ