Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Thermi’s Youth Forum

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Thermi’s Youth Forum, υπό την αιγίδα του δήμου, το οποίο είχε ως επίκεντρο την «Ενεργή Πολιτειότητα» και εξετάστηκε ο τρόπος, με τον οποίο οι νέοι μπορούν να γίνουν ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουν στην κοινωνία. Το συγκεκριμένο φόρουμ διοργανώθηκε από το  Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης, το οποίο δημιουργήθηκε το 2020 με στόχο την ενεργή συμμετοχή των νέων στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Στο 2ο Thermi’s Youth Forum συμμετείχαν νέοι και νέες από την περιοχή, εκπρόσωποι Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, καθώς επίσης και μαθητικών συμβουλίων και οργανώσεων νέων. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια δεξιοτήτων και συζητήσεις με θέμα την συμπερίληψη και πως οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας πιο πολυπολιτισμικής και δίκαιης κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του φόρουμ, η οποία ήταν ανοιχτή προς το κοινό, τονίστηκε η σημασία της συμπερίληψης με ένα ειδικό σεμινάριο νοηματικής και ανοιχτή συζήτηση. Αξίζει να αναφερθεί πως το σεμινάριο νοηματικής παρείχε εργαλεία και γνώσεις για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, ενώ δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στη διασύνδεση και αλληλεπίδραση των Συμβουλίων Νέων, ενώ εξετάστηκαν και συζητήθηκαν στρατηγικές και συνεργασίες για το μέλλον. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ένα διαδραστικό workshop πάνω στο κομμάτι της ηγεσίας και της διοίκησης ομάδων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ