Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Περιστερά: Εκδηλώσεις για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στην Περιστερά. Πιο συγκεκριμένα, ο εορτασμός ξεκίνησε με το 1ο ALL STAR Περιστεράς, που περιλάμβανε γυμναστικές επιδείξεις από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Περιστεράς, αλλά και αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ βετεράνων και εν ενεργεία παικτών. 

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού με ορχήστρα και φαγητό για όλο τον κόσμο, ενώ χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Νέων Μουδανιών, Νέας Ραιδεστού και Περιστεράς. Την επόμενη μέρα τελέστηκε θεία λειτουργία στο εξωκλήσι και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό κουρμπάνι, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως κτηνοτρόφοι της περιοχής προσέφεραν ερίφια. Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με το 1ο φεστιβάλ χορωδιών ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης. Οι χορωδίες που συμμετείχαν ήταν της Καρδίας, της Νέας Ραιδεστού, των Βασιλικών, του Αγίου Αντωνίου και φυσικά της Περιστεράς. 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος κόσμου, αλλά και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Θέρμης, αντιδήμαρχοι, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, αλλά και εκπρόσωποι δημοτικών και κοινοτικών παρατάξεων. 

peristera.panigiri5
peristera.panigiri1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ