Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Πενήντα εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο ΚΕΠΕΑ Θέρµης στο Λιβάδι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με τη διοργάνωση επιµορφωτικής συνάντησης το Σάββατο 28 Μαΐου µε τίτλο «Ανακάλυψη της φύσης και της κοινότητας του Λιβαδίου – Εαρινό άνοιγµα του ΚΕΠΕΑ Θέρµης» άνοιξε ανεπίσηµα η αυλαία για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Θέρµης το οποίο εδρεύει στο Λιβάδι. Στόχος της συνάντησης ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θέρµης, να ενηµερωθούν για τους στόχους και τα προγράµµατά του, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, αλλά και να εξερευνήσουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Λιβαδίου.

Η συνάντηση, στην οποία συµµετείχαν περίπου πενήντα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έγινε στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θέρµης στο Λιβάδι, στο δάσος και στον οικισµό. Το πρόγραµµα περιελάµβανε περιήγηση σε δασικό µονοπάτι (Παιδαγωγική οµάδα – Κλεάνθης Μπουλώνης), έναρξη εργασιών στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ όπου µίλησε η Λουκία Λιθοξοΐδου µε θέµα «Το όραµα και η φιλοσοφία των εκπαιδευτικών προγραµµάτων του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θέρµης» και ο Αριστείδης Κωνσταντινίδης µε θέµα «Παραδοσιακός τρόπος ζωής και Βιώσιµη Ανάπτυξη», ξενάγηση στον οικισµό του Λιβαδίου από τον πρόεδρο της Κοινότητας ∆ηµήτρη Γουδήρα.
Το “παρών” στην ενηµερωτική συνάντηση εκ µέρους του δήµου έδωσαν ο δήµαρχος Θέρµης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι αντιδήµαρχοι Παιδείας Στέλιος Αποστόλου και Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουµτζίδης, ο δηµοτικός σύµβουλος Σάββας Φωτιάδης, ο βουλευτής Σωκράτης Φάµελλος κ.ά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ