Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Παραδίδεται η γέφυρα Πλαγιαρίου – Τριλόφου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είχε καταρρεύσει από νεροποντή το 2020

Μέχρι το τέλος Μαΐου εκτιμάται ότι θα παραδοθεί η γέφυρα Πλαγιαρίου – Τριλόφου, η οποία θα δώσει «ανάσα» στις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής. Το έργο έχει πάρει την τελική του μορφή και την περίοδο αυτή γίνονται οι τελευταίες εργασίες για τις οποίες, μάλιστα, ο ανάδοχος πήρε παράταση της προθεσμίας παράδοσης, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα είχε υποστεί καθίζηση το Μάιο του 2020 κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα σφοδρής νεροποντής που είχε πλήξει την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε αυτήν. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου έχει ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ,με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση να αφορά την απόρριψη του σχεδίου σύμβασης ανάθεσης του έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αποτέλεσμα να απαιτείται να επαναληφθεί ο διαγωνισμός.

Στην τελική ευθεία

Τελικά 4 χρόνια μετά το έργο αναμένεται να παραδοθεί βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων. «Οι εργασίες προχωράνε κανονικά, έχουν ήδη τοποθετηθεί και οι αγωγοί για τα όμβρια ύδατα, έχουν περάσει τα καλώδια για τα δίκτυα και επιπλέον έγινε καθαρισμός της κοίτης κάτω από τη γέφυρα. Έχουν μαζευτεί όλα τα αδρανή υλικά και έγινε και διαμόρφωση της κοίτης», εξηγεί ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαγιαρίου, Νικόλαος Κουλέτας και προσθέτει: «Παράλληλα, στη γέφυρα έχει δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος, αλλά και πεζοδρόμια για να διέρχονται με ασφάλεια οι πεζοί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Τριλόφου, Κοσμάς Τσιλιάς εξηγεί πως ο ανάδοχος έχει δεσμευθεί ότι το έργο θα παραδοθεί τη συμφωνημένη ημερομηνία. «Ο καιρός ήταν πολύ καλός και δεν είχαμε καθυστερήσεις. Οπότε ο ανάδοχος εκτιμά πως η γέφυρα θα παραδοθεί το αργότερο στα τέλη Μαΐου. Είναι ένα έργο που θα διευκολύνει πάρα πολύ τις μετακινήσεις σε όλη την περιοχή». 

Να σημειωθεί πως η γέφυρα Πλαγιαρίου – Τριλόφου ενώνει δύο μεγάλες κοινότητες με πάνω από 12.000 κατοίκους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών είχαν γίνει αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση του έργου, η οποία είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους, αλλά και όσους λόγω εργασίας κινούνταν στη συγκεκριμένη περιοχή. 

gefira.trilofos.plagiari.foto1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ