Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Θεατρική παράσταση «Φτυστός ο μακαρίτης»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βασιλικά, θέατρο Άλσος Φώφη Πατίκα

Τη θεατρική παράσταση «Φτυστός ο μακαρίτης!» ανεβάζει η θεατρική ομάδα Βασιλικών από τις 12 έως και τις 15 Απριλίου (21.00) στο θέατρο Άλσος Φώφη Πατίκα στα Βασιλικά. Το κείμενο του έργου παραχωρήθηκε από τη θεατρική συγγραφέα και σεναριογράφο Πέννυ Φυλακτάκη, ενώ σκηνοθέτης και εμψυχωτής της ομάδας είναι ο Βαγγέλης Οικονόμου. 

Το συγκεκριμένο έργο γράφτηκε το 2012 όταν η οικονομική κρίση ήταν αισθητή σε όλη την Ελλάδα και σατιρίζει τη νεοελληνική κοινωνία, ενώ έχει έντονα στοιχεία φαρσοκωμωδίας. Όπως εξηγεί η συγγραφέας του έργου «Όταν όλα πάνε στραβά, δεν φταίει κανείς. Όταν ζητείται ένοχος, βγαίνουν όλοι αθώοι… Μοναδικός τρόπος να δούμε τις παθογένειές μας είναι να τις κοροϊδέψουμε, να γελάσουμε μαζί τους, αλλά και με τους εαυτούς μας, να δούμε σκωπτικά την ανθρώπινη αδυναμία και να παραδεχτούμε πως η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη που μπορεί να μεταμορφώσει το ψεύτικο σε αληθινό και τη ζαβολιά σε κατόρθωμα».

parastasi.vasilika.theatriki.omada .foto2 e1712054769350

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Οικονόμου αναφέρεται στο λόγο που τα τελευταία χρόνια η θεατρική ομάδα Βασιλικών ασχολείται με την κωμωδία. «Η ανάγκη μας να γελάσουμε παραμένει κυρίαρχη και μοναδικό αντίδοτο στην τοξικότητα που μας περιβάλλει. Στόχος μας είναι αυτό το εύφορο κλίμα των προβών μας να το μεταδώσουμε και σε σας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζουμε ότι η θεατρική ομάδα Βασιλικών έχει πίσω της ιστορία 37 ετών και έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα 42 θεατρικά έργα, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.  

Χορηγοί είναι η εφημερίδα «Άποψη» και η εταιρεία «Advision», η «Μικρή μας Αγορά» στη Σουρωτή και το καφέ «See You».

Δύο λόγια για τη συγγραφέα: Η Πέννυ Φυλακτάκη, μεταξύ άλλων, έχει τιμηθεί με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ 13 θεατρικά έργα της έχουν ανέβει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιπλέον, έχει γράψει και τρία κινηματογραφικά σενάρια, ενώ φέτος συμμετέχει και στη συγγραφική ομάδα της σειράς «Οι ψυχοκόρες».  

parastasi.vasilika.theatriki.omada .foto1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ