Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 19oΠανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ Θέρμης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ διήρκησε συνολικά τρεις ημέρες, ενώ πήραν μέρος συνολικά 16 χορωδιακά σύνολα με περίπου 500 χορωδούς από παιδικές, νεανικές και χορωδίες ενηλίκων.

Οι τρεις μαέστροι του Δήμου Θέρμης, Βασιλική Κατσούκα, Ειρήνη Μαραντίδου και Ελευθερία Μεταξά, πλαισιωμένες από τις χορωδίες τους, προσκάλεσαν χορωδιακά σύνολα ιδιαιτέρως αναγνωρισμένα και δημιούργησαν μία γιορτή πολιτισμού, θέτοντας ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της καλλιτεχνικής αγωγής και παιδείας. Στόχος της διοργάνωσης ήταν η σύνδεση ανθρώπων με κοινή αγάπη στη χορωδιακή μουσική, η ενθάρρυνση στην εξωστρέφεια, στην αυτοπεποίθηση, αλλά και στην ευγενή άμιλλα.

xorodiako.festival.thermi.foto8

Στην εκδήλωση πήραν μέρος: η Χορωδία και Ορχήστρα του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, η Μικτή Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων Ηλιούπολης, Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «DONE IN TONO» Π. Σ. Αριστοτέλης, η Χορωδία Διδυμοτειχητών Θεσσαλονίκης «το Κάστρο», οι Χορωδίες του δήμου Θέρμης, ο Χορωδιακός Όμιλος Αλεξανδρούπολης «Ευτέρπη», η Μικτή Χορωδία Προοδευτικού Συλλόγου Αρετσούς –Δέρκων Καλαμαριάς, το Εργαστήρι Μουσικής και Τέχνης Καλαμαριάς «Γιάννης Μπαρμπαλιός», η Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου δήμου Θεσσαλονίκης, η Μικτή Χορωδία «Νίκος Αστρινίδης» της Θέρμης, η Παιδική Χορωδία δήμου Θέρμης, η Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών, η Παιδική Χορωδία «Πυθαγόρειου Ωδείου Θερμαϊκού», η Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, η Νεανική Χορωδία «Πυθαγόρειου Ωδείου Θερμαϊκού» και η Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

xorodiako.festival.thermi.foto7
xorodiako.festival.thermi.foto5
xorodiako.festival.thermi.foto3
xorodiako.festival.thermi.foto6

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ