Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Οι εθελοντές ομορφαίνουν το νηπιαγωγείο της Σουρωτής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η έλλειψη παιδικής χαράς στη Σουρωτή, η υπόσχεση για την κατασκευή νέας, που εδώ και χρόνια μένει στα λόγια, αλλά και η κακή κατάσταση της αυλής του Νηπιαγωγείου, ανάγκασε τους κατοίκους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έτσι, εθελοντές κάτοικοι του χωριού πήραν την πρωτοβουλία, ώστε με την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου, οι μικροί μαθητές, να αντικρύσουν έναν όμορφο, πολύχρωμο και ευχάριστο χώρο ο οποίος είναι και ο μοναδικός χώρος ψυχαγωγίας για όλα τα παιδιά του χωριού.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη εθελοντική ενέργεια, που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο του νηπιαγωγείου. Οι εθελοντές με όρεξη για δουλειά, καλή διάθεση και φορώντας το χαμόγελο τους, ανέλαβαν δράση. Με τη συνεργασία του προέδρου της κοινότητας κ. Ασλάνη, αντικαταστάθηκαν και βάφηκαν όλα τα παγκάκια και τραπεζάκια της αυλής, επιμελήθηκαν την καθαριότητα και την κοπή των χόρτων, προχώρησαν σε ελαιχρωματισμούς στην είσοδο του σχολείου και όπου χρειαζόταν στο τοιχείο της αυλής και έβαψαν, αλλάζοντας ριζικά την όψη στο θεατράκι που βρίσκεται επίσης στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου.

Παράλληλα φρόντισαν για τη συντήρηση όλων των παιχνιδιών της παιδικής χαράς του σχολείου, ενώ σε αυτή προστέθηκε και ένα ακόμη νέο παιχνίδι. Τέλος, η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε στην προμήθεια του “σπιτιού του κήπου”.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ, σε όλους όσους συμμετείχαν για την όρεξή τους για προσφορά, αλλά και για τη σημαντική πρωτοβουλία τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ