Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Νέος κύκλος εγγραφών στις σχολές γονέων του δήμου Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρεις νέες σχολές γονέων πρόκειται να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των δράσεων του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.. Όπως οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος, οι δέκα δίωρες συναντήσεις που θα διοργανώνονται για κάθε σχολή γονέων θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά σε εβδομαδιαία ή 15νθημερη βάση. Αναλυτικά, οι γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγείο -δημοτικό) μπορούν να επιλέξουν τις πρωινές συναντήσεις από τις 10.30 έως τις 12.30 οι οποίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ή απογευματινό τμήμα, από τις 18.00-20.00, που ξεκινά την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Οι γονείς με παιδιά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσιο – λύκειο) μπορούν να συμμετάσχουν σε συναντήσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη απόγευμα από τις 19.00 έως τις 21.00.

Στόχος των σχολών, είναι η σε βάθος αντίληψη του ρόλου των γονέων στην ομαλή και ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών τους. Οι συναντήσεις θα αφορούν θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς ανά ηλικία παιδιού, θέματα σχετικά με την οικογένεια, τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τις αλλαγές που προκύπτουν συνεχώς στον γονεϊκό τους ρόλο. Η θεματολογία επιλέγεται από τους συμμετέχοντες γονείς στην πρώτη συνάντηση της κάθε ομάδας.

Έως τις 28 Ιανουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στις σχολές γονέων, οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης μέσω φαξ στο 2310 486203 ή στο email: epita@anatoliki.gr. Η συμμετοχή στις σχολές είναι δωρεάν.

Υπεύθυνη Σχολών Γονέων: Ελευθερία Πήτα, τηλ. 2310 463930/ 6983 884876

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ