Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Νέα Ραιδεστός: Σε ένα χρόνο θα λειτουργήσει υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένας υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός, με εγκαταστάσεις που τον καθιστούν μοναδικό στην Ελλάδα, αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου ένα χρόνο στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού στο δήμο Θέρμης. Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός, η κατασκευή του οποίου είναι σε εξέλιξη, θα μπορεί να εξυπηρετεί 50 νήπια και 170 βρέφη, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, καθώς έγινε ειδική πρόβλεψη, ώστε τα οχήματα που θα μεταφέρουν τα παιδιά να σταματούν μέσα στον αύλειο χώρο και όχι στο δρόμο. Με τον τρόπο αυτό οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν να κατευθύνονται απευθείας στο κτίριο χωρίς να χρειάζεται να διασχίζουν οδόστρωμα. Ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στα 6,6 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Σχεδιασμένο για εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως έγινε γνωστό το κτίριο που θα στεγάσει τον παιδικό σταθμό της Νέας Ραιδεστού θα πληροί τα υψηλότερα στάνταρ, με όλες τις απαιτούμενες βοηθητικές εγκαταστάσεις και αρχιτεκτονικό και ηλεκτρομηχανολογικό σχεδιασμό που στοχεύει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιηθούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ενώ θα τοποθετηθεί κατάλληλη θερμομόνωση και επιπλέον έχει ήδη πραγματοποιηθεί ειδικός βιοκλιματικός σχεδιασμός του κελύφους. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Εργασίες και στην «Αγροτική Φωλιά»

Στο μεταξύ, εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισης και επεμβάσεις στην όψη του κτιρίου πραγματοποιούνται και στο βρεφονηπιακό σταθμό του Τριλόφου «Αγροτική Φωλιά». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 216.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του δήμου Θέρμης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ