Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Με λαµπρότητα άναψαν τα δέντρα σε κάθε κοινότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έπειτα από δύο χρόνια παύσης, η «Λευκή Νύχτα» η λαµπρότερη γιορτή του ∆ήµου επέστρεψε το βράδυ της 10ης ∆εκεµβρίου. Με ανοιχτά καταστήµατα ως τα µεσάνυχτα, µια µεγάλη γιορτή για το άναµµα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία παράλληλα µε ένα πολυθέαµα από ξυλοπόδαρους, ταράνδους, ξωτικά, Άη Βασίλη όπως και κρουστόφωνα και τυµπανιστές, οι δρόµοι γέµισαν µε ρυθµό και χρώµα. Ταυτόχρονα 8 χορευτικοί σύλλογοι συµµετείχαν σε πατινάδα από τα εµπορικά καταστήµατα µέχρι την πλατεία όπου ανά µισή ώρα η σκηνή µας ταξίδευε στους χορούς και τους ήχους άλλης περιοχής της Ελλάδος. Οι πρόσκοποι της Θέρµης ήταν εκεί για να ζεστάνουν τους επισκέπτες µε ζεστά ροφήµατα, κάστανα και µαλλί της γριάς.

Σηµαντική πρωτοβουλία για φέτος, όπου ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν και στις υπόλοιπες δύο ∆ηµοτικές Ενότητες του ∆ήµου, σε συνεργασία µε τις νεοσύστατες Ενώσεις Επαγγελµατιών Εµπόρων Μίκρας και Βασιλικών και το Επαγγελµατικό Επιµελητήριο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριµένα, την Παρασκευή 9 ∆εκεµβρίου µικροί και µεγάλοι διασκέδασαν µε την ψυχή τους στην πρώτη «Νύχτα των Αστεριών», στον Τρίλοφο µε δράσεις τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στην τοπική αγορά. Η κεντρική πλατεία γέµισε µε ηχοχρώµατα από χριστουγεννιάτικες φιγούρες, µπαλονοκατασκευές, την Φιλαρµονική Ορχήστρα Μίκρας, χορωδίες, την τραγουδίστρια Christie και dj τον Αντρέα Νικάκη. Σηµαντική ήταν και η σύµπραξη των επιχειρηµατιών της περιοχής για τον κοινό σκοπό µε λειτουργία εργαστηρίων ροµποτικής, κατασκευές στολιδιών του δέντρου αλλά και χορευτικά συγκροτήµατα από τις σχολές χορού.

Στα Βασιλικά µετά από µια επιτυχηµένη γιορτή Αιγοπρόβειου Κρέατος και τοπικών προϊόντων η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε στις 3 ∆εκεµβρίου µε συµµετοχή όλων των τοπικών φορέων και επαγγελµατιών.

Με αντίστοιχη λαµπρότητα και µε κλίµα οµονοίας ακολούθησαν και οι γιορτές για το άναµµα δέντρων και σε όλα τα υπόλοιπα κοινοτικά διαµερίσµατα του ∆ήµου, δηµιουργώντας ένα θερµό κλίµα µε όµορφο διάκοσµο, όπου προτείνεται η επίσκεψή µας κατά την περίοδο των εορτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ