Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Μακρίνα Βιόλα Κώστη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος και γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών;
Τρεις είναι οι κυριότεροι λόγοι του αγώνα που θέλω να δώσω: ανόρθωση του βιοτικού μας επιπέδου, αποκατάσταση της δημοκρατίας και εστίαση στο μέλλον της χώρας δηλαδή τους παραμελημένους νέους. Η στράτευσή μου μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν και είναι δεδομένη. Θεωρώ πως με την πολιτική εμπειρία και τις επιστημονικές μου γνώσεις μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα από την πρώτη γραμμή μάχης στο κοινοβούλιο. Πόσο μάλλον που ως νέα γυναίκα και μητέρα συναισθάνομαι άμεσα τα προβλήματα της γενιάς μου όσο κι αυτής που έρχεται.

Τι πιστεύετε πως δεν έκαναν οι προηγούμενοι βουλευτές και γιατί πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να τα κάνετε;
Οι περισσότεροι/-ες από τους/τις προηγούμενους/-ες βουλευτές/βουλεύτριες θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα. Το έργο τους είναι στην κρίση του ελληνικού λαού στον οποίο απευθύνονται, όσο βεβαίως και της ηγεσίας του κόμματος που τους επιλέγει. Σε κάθε περίπτωση η ζωή μαζί με τις νέες ανάγκες αναδεικνύει ενδεχομένως και νέους ανθρώπους ικανούς να τις εκπληρώσουν. Η ανανέωση και ενδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού είναι πιστεύω στη λογική κάθε κόμματος που αποζητά την εξέλιξη και βελτίωσή του.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη από την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα;
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται περισσότερη ζωή που θα έρθει από σταθερές, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενταγμένες σε έναν εξωστρεφή προς τα Βαλκάνια καταμερισμό εργασίας. Για τον σκοπό αυτόν πρέπει να ενισχυθούν οι δημόσιες και κοινωνικές υποδομές της ώστε να εκπληρώσει αποτελεσματικότερα τον κομβικό ρόλο της ως διεθνές διαμετακομιστικό, εμπορικό, ερευνητικό, πολιτισμικό και τουριστικό κέντρο της Β. Ελλάδας και των Βαλκανίων. Κατάλληλος σχεδιασμός, ιεράρχηση προτεραιοτήτων και διοχέτευση πόρων για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων είναι νομίζω τα ζητούμενα από όσους/-ες εκλεγούν.


Η Μακρίνα Βιόλα Κώστη γεννήθηκε το 1984 στην Κορυτσά και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Από το 2010 κατοικεί στη Θέρμη και έχει δυο παιδιά. Διδάκτωρ του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ ενώ παράλληλα εργάζεται ως ερευνήτρια στο (ΕΚΕΤΑ).


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ