Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μάγδα Γαβανά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος και γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών;
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα γιατί πιστεύω ότι, παράλληλα με την κοινωνική, εργασιακή, ακαδημαϊκή και συνδικαλιστική μου δραστηριότητα, η ενασχόληση με την πολιτική είναι καθήκον μου σαν ενεργού πολίτη που φιλοδοξεί να δει την κοινωνική αλλαγή να γίνεται πραγματικότητα. Στην Αριστερά θεωρούμε τέτοιου είδους προτάσεις τιμητικό κάλεσμα και δέσμευση για αγώνα, ένα κάλεσμα από το κόμμα μου στο οποίο απάντησα αμέσως θετικά.

Τι πιστεύετε πως δεν έκαναν οι προηγούμενοι βουλευτές και γιατί πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να τα κάνετε;
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Β’ Θεσσαλονίκης είναι από τους πιο δραστήριους και αποτελεσματικούς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι προνόμιο να στέκομαι δίπλα τους και να μαθαίνω από αυτούς. Φιλοδοξώ να συμβάλλω με την επιστημονική μου εμπειρία στο χώρο της υγείας, και κυρίως στους τομείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Δημόσιας Υγείας, που τα τελευταία χρόνια, με την πανδημία, αναδείχθηκαν σε κυρίαρχα ζητήματα στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη από την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα;
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πιστεύει στην ανάγκη τα βασικά αγαθά (νερό, ενέργεια, υγεία, παιδεία) να είναι υπό Δημόσιο έλεγχο, προσβάσιμα σε όλους, με μείωση της αέριας ρύπανσης, με καθαρό πόσιμο νερό και υποδομές αποχέτευσης για όλους, με κοινωνικά δίκαιες, διαφανείς και βιώσιμες πολιτικές τιμολόγησης για τις υπηρεσίες ενέργειας και νερού και υποχρεωτικό πλαφόν απέναντι σε υπέρογκες αυξήσεις.
Παράλληλα θεωρούμε υποχρέωσή μας να φέρουμε νέες δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες, με εγγυημένη κάλυψη των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών, ολοκληρώνοντας το θεσμό του οικογενειακού γιατρού με προτεραιότητα στην ενίσχυση των δημόσιων δομών, στη δικτύωσή τους με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, στην κατ’οίκον φροντίδα ιδίως των ηλικιωμένων, στην ψυχική και στοματική υγεία, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και καθολικής φροντίδας της υγείας μέσα στην κοινότητα.


Η Μάγδα Γαβανά γεννήθηκε το 1973 στην Θεσσαλονίκη. Είναι Γιατρός και από την αποφοίτησή της το 1996 έχει μεγάλη προσφορά στον χώρο της υγείας. Σήμερα είναι Διευθύντρια Επιδημιολόγος του ΕΣΥ και Μετα- διδακτορική ερευνήτρια Ιατρικής ΑΠΘ.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ