Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Λιβάδι: Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στο ορεινό Λιβάδι του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για μία δημόσια εκπαιδευτική δομή του υπουργείου Παιδείας, που έχει ως αντικείμενο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συγκεκριμένα το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στα οποία συμμετέχουν ομάδες μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι δράσεις του ΚΕΠΕΑ αφορούν τρία πιλοτικά προγράμματα επιμόρφωσης, αλλά και έξι ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία μέχρι σήμερα συμμετείχαν 214 Έλληνες και ξένοι πολίτες. «Έως σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κέντρο 26 σχολικές μονάδες και συνολικά 1.500 μαθητές και μαθήτριες. Για την βέλτιστη δε υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του το Κέντρο συνεργάζεται με πολλούς φορείς του δήμου και σημαντικούς Οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, την Τράπεζα Γενετικού υλικού του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα έχει υλοποιήσει ήδη 13 σεμινάρια για 530 εκπαιδευτικούς», διευκρίνισε χαρακτηριστικά η προϊσταμένη του ΚΕΠΕΑ, Λουκία Λιθοξοΐδου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδίου, Δημήτριος Γουδήρας ανέφερε ότι η κοινότητα Λιβαδίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών ετοίμασαν ήδη πέντε μονοπάτια πεζοπορίας κατάλληλα για μαθητές δημοτικού σχολείου, ενώ εξέδωσαν με δαπάνες του δήμου Θέρμης έναν  τουριστικό οδηγό που παρέχει όλα τα απαραίτητα ιστορικά στοιχεία, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ