Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

«Λαϊκή Συσπείρωση» Φάνης Καρκατζούνης, υποψήφιος Δήμαρχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Σκοπός μας να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολλών»

Ο Φάνης Καρκατζούνης είναι 45 ετών, είναι κάτοικος Ν. Ραιδεστού και εργάζεται ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο των Βασιλικών. Γεννήθηκε στην Αγγίστα Σερρών το 1978 και από το 1994 κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.

Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Θέρμης , της Ένωσης Συλλόγων Γονέων δήμου Θέρμης και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μέλος του Συλλόγου Σερραίων Θέρμης, του κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης,  καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

Είναι δημοτικός σύμβουλος Θέρμης και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θέρμης από το 2014, ενώ έχει διατελέσει μέλος της οικονομικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής, του ΔΣ του νομικού προσώπου για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ, των σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του ΔΣ της ΔΕΠΠΑΘ.

Είναι παντρεμένος με την Τατιάνα Τριανταφυλλίδου και έχουν τέσσερα παιδιά.

Ερ.: Γιατί να σας εμπιστευθεί ο κόσμος; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα χαρακτηριστικά που σας κάνουν να διαφέρετε; 

Η παρουσία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στο δήμο μας, η δράση μας και οι πρωτοβουλίες μας όλα αυτά τα χρόνια για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα είναι ο ένας λόγος που μας επιτρέπει να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και να του ζητάμε να μας εμπιστευθεί. Οι προτάσεις μας για ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών από τα βάρη στα δημοτικά τέλη, στα τροφεία των παιδικών σταθμών, στα δίδακτρα του πολιτιστικού, στα τέλη για τα νεκροταφεία κ.α. είναι ένα δείγμα του τι πρεσβεύουμε.

Οι αγώνες και οι παρεμβάσεις μας για τα αναγκαία έργα για αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, για την ανάγκη δημιουργίας πυροσβεστικού σταθμού στη Θέρμη, για την επίλυση του τεράστιου ζητήματος της σχολικής στέγης, για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης και των τοπικών ιατρείων, για να μη χάσει κανένας λαϊκός άνθρωπος το σπίτι του, για την αντικατάσταση του παλιού και προβληματικού δικτύου ύδρευσης σε πολλούς οικισμούς είναι γνωστές στην κοινωνία της Θέρμης.

Και βέβαια αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από τις υπόλοιπες παρατάξεις είναι ότι δεν έχουμε καμία δέσμευση από τις κυβερνήσεις και τα κάθε είδους συμφέροντα. Η πρότασή μας δεν αρκείται στην αλλαγή του διαχειριστή μιας πολιτικής που μας καταδικάζει στη μιζέρια, αλλά προτάσσει τις ανάγκες των πολλών, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων. Για αυτό δεν θα δείτε στην παράταξή μας ανθρώπους που μεταπηδούν από τον έναν συνδυασμό στον άλλο! Γιατί η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση θα σημάνει από την άλλη μέρα, δυνάμωμα της διεκδίκησης!

Ερ.: Ποια είναι τα βαρύνουσας σημασίας έργα του προγράμματός σας και πως αυτά μοιράζονται ανάμεσα στην έδρα του Δήμου και τις υπόλοιπες Κοινότητες; 

Σε τίτλους:

 • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της σχολικής στέγης που θα αντιμετωπίσει το τεράστιο ζήτημα σχολικής στέγης του δήμου, καθώς απουσιάζουν 11 σχολικά κτήρια.Για να σταματήσει το χάλι με τους κλεισμένους διαδρόμους, τα καταργημένα εργαστήρια και τα kibo στις αυλές εν έτει 2023.
 • Την άμεση δημιουργία, εξοπλισμό και πιστοποίηση παιδικών χαρών σε όλους τους οικισμούς, για να μη μεγαλώσουν κι άλλες γενιές παιδιών χωρίς κούνια.Γιατί είναι ντροπή να έχουμε 6 χωριά χωρίς παιδική χαρά και μεγάλους οικισμούς με μόλις 1.
 • Δημιουργία όλων των υποδομών και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ομαλή πρόσβαση και την ισότιμη ένταξη των ΑμΕΑ σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής στο Δήμο Θέρμης
 • Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης και όλων των τοπικών ιατρείων με όλο το απαραίτητο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό άμεσα!
 • Ανακούφιση των εργαζομένων, ανέργων και των μικρών επαγγελματιών της πόλης που πλήττονται από την ακρίβεια και τα τσακισμένα εισοδήματα.Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μείωση  των υψηλών διδάκτρων στο πολιτιστικό και των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, όπως και των τελών στα κοιμητήρια. Κατάργηση χαρατσιών, όπως αυτού της ελεγχόμενης στάθμευσης που ετοιμάζεται για τους κατοίκους της Θέρμης,
 • Αντισεισμικό έλεγχο και αναβάθμιση της αντισεισμικής προστασίας όλων των υφιστάμενων σχολικών και δημοτικών κτηρίων που έχουν κατασκευαστεί με βάση παλαιότερες προδιαγραφές και κανονισμούς.
 • Άμεση ολοκλήρωση της γέφυρας Τριλόφου – Πλαγιαρίου,η έλλειψη της οποίας για 3 χρόνια ταλαιπωρεί τους κατοίκους.
 • Απαραίτητη αντιπλημμυρική προστασία. Να προχωρήσουν αναγκαία έργα, όπως η αντιπλημμυρική περιμετρική τάφρος και η γέφυρα στα σφαγεία στα Βασιλικά, η ιρλανδική διάβαση στην οδό Θέρμης – Ταγαράδων κ.α
 • Σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης για να αλλάξουν τα δίκτυα αμιάντου και να σταματήσουν οι συνεχείς βλάβες, καθώς  και ολοκλήρωση και λειτουργία δικτύων αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς.
 • Τη δημιουργία πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Θέρμη, πριν να είναι αργά.
 • Χρηματοδότηση από το κράτος, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος. Για να στελεχωθούν άμεσα κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου.
 • Δημιουργία χώρων αναψυχής και πολιτισμού, που λείπουν από τους περισσότερους οικισμούς. Την κατασκευή σύγχρονων πολιτιστικών κέντρων και τη στήριξη συνολικά του πολιτιστικού έργου και των συλλόγων με προσωπικό, μέσα και οικονομική στήριξη. 
 • Άμεση παρέμβαση για βελτίωση της κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες.
 • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του δήμου, αλλά και ολόπλευρης στήριξης του αθλητισμού και των συλλόγων.
 • Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ασφάλεια κίνησης των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών (2ο ΔΣ Ν. Ραιδεστού, σχολεία Βασιλικών) και συνολικά την οδική ασφάλεια των κατοίκων.
 • Για την οργανωμένη φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων.

Ερ. : Που πιστεύετε ότι «πονάει» ο σημερινός δημότης της Θέρμης; Σε ποιους τομείς θεωρείται ότι είναι αναγκαίο να γίνουν παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών;

Και που δεν πονάει!  Όλες οι παραπάνω προτάσεις και θέσεις μας εκεί αποσκοπούν, να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών!

Ερ. : Πιστεύετε στην Ομοπραξία; Την επομένη των εκλογών θα θελήσετε να συνεργαστείτε με τους «αντιπάλους» σας; Βοηθάει η κοινή πράξη να λυθούν τα σημαντικά προβλήματα του δήμου Θέρμης;

Εμείς έχουμε ως σκοπό να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Με αυτό τον μπούσουλα θα χαράξουμε την πολιτική μας και τις προτεραιότητές μας και όποιος ακολουθήσει είναι ευπρόσδεκτος. Άλλωστε και τώρα ως αντιπολίτευση καλούσαμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση για μια σειρά ζητήματα, όπως είναι οι πλειστηριασμοί, το κέντρο υγείας, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η δημιουργία αναγκαίων έργων και υποδομών, σχολείων κλπ. Και όπου βλέπαμε κάτι θετικό το στηρίζαμε.

Δεν στηρίξαμε όμως την παραχώρηση υπηρεσιών του δήμου σε εργολάβους και ιδιώτες, τα χαράτσια, τα τέλη και γενικώς την κατεύθυνση της δημοτικής αρχής να παραπέμπει στη Δευτέρα Παρουσία την ικανοποίηση βασικών αναγκών στο όνομα ενός ρεαλισμού, του ρεαλισμού της υποταγής.

Ερ. : Κλείνοντας, θα μας δώσετε ένα δικό σας «σύνθημα»; Μια φράση αισιοδοξίας; 

Μια διοίκηση του δήμου Θέρμης αγωνιστική θα σηματοδοτήσει το δυνάμωμα του αγώνα για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες των πολλών, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων. Αυτά που στο όνομα του «ρεαλισμού» μας λένε ότι δε γίνονται, θα παλέψουμε μαζί με το λαό για να γίνουν! Γιατί ….αυτοί είμαστε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ