Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Λαμπρή η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τη Μάχη των Βασιλικών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων σχετικά με τον περιορισμό της πανδημίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τη Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών. Στις 10 το πρωί έγινε η δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου των Βασιλικών, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημου. Η κύρια τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Χάνια των Βασιλικών, στο χώρο μπροστά από το μνημείο της Μάχης. Η τελετή ξεκίνησε με την έπαρση της ελληνικής σημαίας καθώς και του αυθεντικού λάβαρου της Επανάσταση.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου, βουλευτή Θεόδωρο Καράογλου, τον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Μπάτο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασιλικών Αστέριο Καρακώττα. Οι ίδιοι, απηύθυναν στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αναστάσιος Σινάκος, Δρ Ιστορίας-Αρχαιολογίας ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Το Ολοκαύτωμα και η Μάχη των Βασιλικών. Τα αίτια και οι συνέπειες”.

Vasilika 54 copy
AK 2116 copy
AK 2137 copy
AK 2150 copy
AK 2154 copy
AK 2076 copy
AK 2144 copy 1
Vasilika 76 copy
Vasilika 4 copy 1
AK 2005 copy
AK 2013 copy


Στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Αρβανιτίδης, Λεωνίδας Στολτίδης, Κωνσταντίνα Αδάμου, Γιώργος Στεφανίδης εκπρόσωπος του κόμματος “Ελληνική Λύση”, ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Θωμάς Γέρμενος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης Οδυσσέας Σαληκυριάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι του δήμου Θέρμης, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι Θέρμης, τοπικοί σύμβουλοι των Βασιλικών και πλήθος κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ