Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κώστας Χήτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί να σε ξανά εμπιστευτεί ο κόσμος;
Γιατί τώρα, μετά από μια πλήρη τετραετία, γνωριζόμαστε ακόμα καλύτερα! Σε προσωπικό επίπεδο μιλούν οι 300 ομιλίες στην Βουλή, οι 450 ομιλίες στις Επιτροπές και οι 1.740 ερωτήσεις για ζητήματα του τόπου μας. Και νιώθω ότι οι Έλληνες μας εμπιστεύονται ακόμη περισσότερο. Στις καθημερινές περιοδείες στην Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η αγκαλιά που δέχομαι από τον κόσμο είναι συγκινητική και με γεμίζει ευθύνες.
Εμείς είμαστε πάντα με τους πολλούς κι όχι με την ολιγαρχία. Είμαστε το κόμμα των σταθερών απόψεων σε όλα τα θέματα, τα εθνικά, την οικονομία, το μεταναστευτικό, με την επιχειρούμενη αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της χώρας, όλα αυτά που έζησε στο πετσί του ο Έλληνας αυτά τα χρόνια. Και μιλώντας για εθνικά θέματα, δεν αναφέρομαι μόνο στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από την τρόικα εσωτερικού, αλλά και στις Πρέσπες του Αιγαίου. Την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, που θα πέρασει η επόμενη κυβέρνηση και εννοείται πως θα μας βρει απέναντί της.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη βουλευτική σας πορεία;
Η πιο δύσκολη στιγμή σε μια βουλευτική πορεία, είναι όταν βλέπεις τη λύση, την προτείνεις, αλλά επειδή πολύ απλά δεν έχεις την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν μπορείς να την περάσεις και περνάει κάτι άλλο, που μόνο λύση δεν είναι.
Είναι κάτι που το ένιωσα πολλές φορές αυτή την τετραετία που διανύσαμε, γι΄ αυτό και ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μια τετραετία. Να μας δώσει τη δύναμη, να δυναμώσει ο λόγος μας. Και είμαστε πάντα εδώ για να κριθούμε.

Σε πόσους τομίες πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ανατολικής Θεσσαλονίκης;
Η ανατολική Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Β’ Θεσσαλονίκης, εκτός από τις προβληματικές υποδομές, αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα. Ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα, με τα καρτέλ να κάνουν πάρτι, βιοτικό επίπεδο το τρίτο χειρότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς, είμαστε μια χώρα που δεν παράγει και τα ισοζύγιά της είναι ολοένα και περισσότερο αρνητικά. Και σ΄ ότι αφορά ειδικά τη Β’ Θεσσαλονίκης, είναι μια περιφέρεια που έζησε εποχές ευημερίας, έχοντας ως πυλώνα τον πρωτογενή τομέα, έναν τομέα τον οποίο οι τελευταίες κυβερνήσεις τον έχουν συρρικνώσει, εκτελώντας τις εντολές των Βρυξελλών. Και την επόμενη τετραετία θα δώσουμε μάχες και για την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα.


Ο Κώστας Χήτας είναι Έλληνας δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής και πολιτικός. Κατάγεται από την Ήπειρο, γεννήθηκε στη Γερμανία και τα τελευταία 28 χρόνια μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ