Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κοσμάς Τσιλιάς, Τρίλοφος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους και να σας υποσχεθώ πως θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των απαιτήσεων της θέσης αυτής. Θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά από τα ζητήματα της κοινότητας του Τριλόφου, που εκτιμώ πως μπορούν να επιλυθούν εντός της
επόμενης πενταετίας.
• Ένα μείζον θέμα το οποίο απασχολεί τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους κατοίκους του χωριού είναι η προσβασιμότητα. Η πεζοδρόμηση της κεντρικής οδικής αρτηρίας του Τριλόφου και του περιβάλλοντα χώρου των σχολικών μονάδων, όπως και η υποστήριξη τους με την δημιουργία κατάλληλων ραμπών (Α.Μ.Ε.Α., καροτσάκια).
• Επιπλέον, η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου του χωριού και η χαλικόστρωση των αγροτικών δρόμων με σκοπό την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων. Με τον κατάλληλο συντονισμό δίνεται άμεση λύση, καθώς ο Δήμος κατέχει τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό και πόρους για την αγροτική οδοποιία.
• Η αναδιαμόρφωση των πλατειών του Δημαρχείου, του Πολιτιστικού κέντρου και του Ρωμέικου κρίνεται απαραίτητη, όπως επίσης η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου του Δημαρχείου, με σκοπό την ασφαλέστερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης απαραίτητη είναι η συντήρηση της υπάρχουσας παιδικής χαράς αλλά και η δημιουργία νέας (εφόσον υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι κοινόχρηστοι χώροι).
• Ο επαρκής φωτισμός σε κάθε δρόμο, όπως και οι απαραίτητες σημάνσεις των οδών, είναι ένα ακόμα επείγον ζήτημα που μπορεί να λυθεί άμεσα.
• Η σταθεροποίηση των δικτύων ρεύματος και ύδρευσης (άμεση αποκατάσταση των βλαβών) σε συντονισμό πάντα με τη Δημοτική Αρχή.
• Θα γίνουν προσπάθειες για την άμεση αξιοποίηση του Μύλου στο κέντρο του χωριού προς όφελος των πολιτών. Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκετε ο Μύλος αναμένεται να μετατραπεί σε πάρκο –παιδική χαρά αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή και δίνοντας διέξοδο στους κατοίκους.
• Η δημιουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου θα προσφέρει έναν ακόμη σύγχρονο χώρο άθλησης και απασχόλησης των νέων του τόπου μας, ενώ παράλληλα η δημιουργία του νέου Πολιτιστικού Κέντρου θα μπορεί να φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων.
• Το νέο Λύκειο του Τριλόφου, η κατασκευή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει, θα ενισχύσει τις υποδομές της εκπαίδευσης στον τόπο μας, καθώς θα αποτελεί το δεύτερο Λύκειο εντός του οικισμού.
• Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τρίλοφος με τα αδέσποτα ζώα. Με σεβασμό και συνεργασία με τον φορέα Σ.Υ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. θα πραγματοποιηθεί η διαχείριση και η επίλυση του ζητήματος.

Όπως καταλαβαίνετε όλα τα παραπάνω απαιτούν ενέργειες με μεθοδικότητα αλλά και υπομονή προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, που θα επιφέρουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Σας ευχαριστώ πολύ και από 1η του έτους σηκώνουμε επισήμως τα μανίκια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ