Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Ακόμη και μαθητές στήριξαν οικογένειες με ανάγκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρόφιμα & παιχνίδια σε 320 οικογένειες

Συνολικά 320 οικογένειες στήριξε και τις ημέρες των γιορτών το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης διανέμοντας τρόφιμα, παιχνίδια, αλλά και Χριστουγεννιάτικα είδη, όπως μελομακάρονα και τσουρέκια. Μάλιστα, τις προσπάθειες του δήμου ενίσχυσαν ακόμη και μαθητές, οι οποίοι προσέφεραν τρόφιμα, αλλά και παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, αλλά και πολλά ακόμη από τα είδη που διανεμήθηκαν προσφέρθηκαν από εταιρείες, ωστόσο ένα σημαντικό μέρος της βοήθειας προήλθε από εθελοντικές δράσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι εργαζόμενοι, αλλά και εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου κατασκεύασαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία αντάλλαξαν με τρόφιμα, ενώ πολίτες που παρακολούθησαν θεατρική παράσταση από την ομάδα «Φύρδην Μίγδην» αντί για εισιτήριο προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης, το 1ο δημοτικό σχολείο Θέρμης και το 2ο νηπιαγωγείο Θέρμης πρόσφεραν παιχνίδια, μαθητές από το 1ο και το 2ο λύκειο Θέρμης και το ΓΕΛ Μίκρας παρέδωσαν  τρόφιμα, ενώ ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κ. Σχολαρίου συγκέντρωσε και προσέφερε παιχνίδια. Ωστόσο, σημαντική ήταν και η συνδρομή πολιτών, οι οποίοι προσέφεραν ότι μπορούσαν για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

koinoniko.pantopoleio.trofima.giortes1

«Η συμβολή και η προσφορά αγάπης εκατοντάδων συμπολιτών μας, εταιρειών και συλλόγων, έδωσε αυτές τις άγιες ημέρες τη δυνατότητα στις κοινωνικές δομές του δήμου να καλύψουν τις ανάγκες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, να προσφέρουμε χαμόγελα και αισιοδοξία, αλλά και να συνεχίσουμε την πολύπλευρη κοινωνική δράση μας σε εκατοντάδες ωφελούμενους των δομών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Φανή Χατζηδημητρίου.

Η ίδια πρόσθεσε πως «για μία ακόμη χρονιά, όλοι μαζί καταφέραμε να ενισχύσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, καθώς τα προβλήματα επιβίωσης γίνονται ολοένα και πιο έντονα. Και η πιο μικρή προσφορά είχε τεράστια αξία αυτήν την περίοδο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ