Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΚΕΠ Υγείας: Δωρεάν έλεγχος ακουστικής ικανότητας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος ακουστικής ικανότητας  πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μέσω του ΚΕ.Π. Υγείας Θέρμης με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών, την έγκαιρη διάγνωση πιθανών προβλημάτων, αλλά και την αντιμετώπιση τους. Άλλωστε, όπως τονίστηκε η βαρηκοΐα δεν είναι μια πάθηση που πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους, καθώς μπορεί να εμφανισθεί και σε μικρά παιδιά, ακόμη και σε νεογέννητα.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το γιατρό Γεώργιο Xαραλαμπίδη, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 31 πολίτες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι οκτώ από αυτούς διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Από την πλευρά  του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε πως «παραμένει επίκαιρο, αυτό που από την αρχαιότητα είχε πει ο Ιπποκράτης ότι “Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν” και μέσω του ΚΕΠ Υγείας Θέρμης προσφέρουμε στους δημότες μας ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση πολλών παθήσεων και τη δυνατότητα για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη από τις πέντε αισθήσεις, διασφαλίζει την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων και είναι η βασικότερη παράμετρος στην ανάπτυξη της ομιλίας, της μάθησης και της επικοινωνίας. Επιπλέον, συμβάλει στην αντίληψη του χώρου συμπληρώνοντας την αίσθηση της όρασης. Από στοιχεία προκύπτει πως ένα στα δέκα άτομα αντιμετωπίζει δυσκολία με την ακοή του, ενώ η βαρηκοΐα είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη χρόνια πάθηση στην τρίτη ηλικία (μετά την υπέρταση και την αρθρίτιδα).

elegxos.akoustiki.ikanotita2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ